Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler obre les portes a l’art contemporani en el marc del 3r Peacock Rubí Art Festival L’esdeveniment arrenca aquest divendres a les 18.30 h amb un concert de les Fancy Candy Girls i l’obertura de l’exposició estàtica, entre d’altres propostes artístiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler obre les portes a l’art contemporani en el marc del 3r Peacock Rubí Art Festival

L’esdeveniment arrenca aquest divendres a les 18.30 h amb un concert de les Fancy Candy Girls i l’obertura de l’exposició estàtica, entre d’altres propostes artístiques

Visitants a la 2a edició del Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres).
Visitants a la 2a edició del Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)

La tercera edició del Peacock Rubí Art Festival arrenca aquest divendres a El Celler amb la inauguració de l’exposició estàtica, que es podrà veure fins a l’1 d’octubre, i les primeres activitats artístiques. L’esdeveniment, que va néixer ara fa tres anys de la mà d’un grup de joves creadors de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, arriba amb un nou format que concentra totes les propostes al voltant de la música, l’art performatiu i els audiovisuals en un únic cap de setmana.

El Peacock és el festival d’art contemporani, multidisciplinari, emergent i transgressor de la ciutat de Rubí. En aquesta nova edició, compta amb la participació de 52 artistes emergents, dels quals 24 exposen la seva obra a la Sala de Tines i altres 28 protagonitzen alguna de les activitats programades al voltant del festival. Amb la seva proposta multidisciplinària, el Peacock pretén crear un diàleg entre artistes i públic, i proporcionar un espai de reflexió i intercanvi d’idees i sensacions en l’àmbit de la cultura contemporània.

El festival obrirà a partir de les 18.30 h amb un concert a càrrec del grup rubinenc Fancy Candy Girls. Serà la primera de tot un seguit d’activitats que inclouran actuacions musicals, performances i projeccions d’audiovisuals. Divendres i dissabte, les diferents propostes es concentraran en horari de tarda i de nit, mentre que diumenge el festival prendrà un caràcter més familiar amb una nova edició del Petit Peacock (11 h), adreçat a la infància, i les actuacions musicals de Chapaos a la nueva i el DJ LeTung. A causa de la previsió de pluja, totes les activitats de divendres es realitzaran dins l'edifici de El Celler.

Segon número d’“Obre els ulls”
Coincidint amb el Peacock Rubí Art Festival, diumenge a les 12.45 h es presentarà el segon número de la revista Obre els ulls, un projecte innovador impulsat per Rubí Jove (Ajuntament) i les creadores rubinenques Nataxa Ruzafa i Carla Serra. La publicació vol convertir-se en un altaveu per als joves artistes de la ciutat, a la vegada que promou el coneixement de l’art local entre el conjunt dels rubinencs i rubinenques.

Cada número de la revista inclou articles escrits pels propis artistes del municipi, així com alguna entrevista a un d’aquests joves creadors. En aquesta ocasió, els protagonistes són els organitzadors del Peacock Rubí Art Festival.

La revista Obre els ulls és gratuïta i té una periodicitat trimestral. El primer número es va presentar l’estiu passat en el marc de les activitats juvenils organitzades a la plaça Salvador Allende durant la Festa Major.