Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler de Rubí acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira del vi La cita, amb propostes per a tota la família, inclourà tasts guiats a càrrec a Vadevi.cat i un tast a cegues organitzat per Bodegues Rosàs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler de Rubí acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira del vi

La cita, amb propostes per a tota la família, inclourà tasts guiats a càrrec a Vadevi.cat i un tast a cegues organitzat per Bodegues Rosàs

A la fira es podran tastar els vins guanyadors dels Premis Vinari (foto: Localpres).
A la fira es podran tastar els vins guanyadors dels Premis Vinari (foto: Localpres)

El Celler acollirà el proper cap de setmana la 3a Fira del vi de Rubí, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs i el Mercat Municipal. Un any més, els assistents podran tastar en el marc d’aquesta mostra els millors vins de Catalunya, ja que els cellers participants seran els guardonats als Premis Vinari 2015, amb l’única excepció del productor local Bodegues Rosàs.

L’esdeveniment tindrà lloc dissabte entre les 10 i les 24 h, i diumenge de 10 a 16 h. Durant les dues jornades, les persones que s’acostin al Celler podran tastar vins de denominacions d’origen de tot Catalunya, que tindran ocasió d’acompanyar amb les tapes elaborades pel Mercat Municipal. A més, aquells que ho desitgin també podran apuntar-se als tasts que conduirà Joan Nebot, director de Vadevi.cat i dels Premis Vinari, dissabte i diumenge a les 13 h, així com al joc del tast a cegues organitzat per Bodegues Rosàs. Les inscripcions per participar a qualsevol d’aquestes propostes es poden realitzar ja al Punt d’Informació de l’Antiga Estació.

Activitats per a tota la família
La Fira del vi de Rubí serà una vegada més una cita oberta a tota la família. Així, s’habilitarà un espai infantil en què els nens i nenes podran gaudir de diverses propostes, com la realització d’un mural participatiu conduït per l’artista Toni Ortiz, dissabte de 10 a 14 h; la sessió de contacontes I va venir el vi, dissabte a les 17.30 h; o els diversos jocs populars i tallers que tindran lloc durant les dues jornades.

La gran cita vinícola de la nostra ciutat també estarà amenitzada amb música. Dissabte a les 12.30 h, pujarà a l’escenari de la fira la banda Username & The Passwords, amb la seva proposta de música negra. A les 18.30 h, li arribarà el torn a l’Always drinking marching band, que portarà al Celler el seu xou El carrer és nostre!. Per tancar la jornada, a partir de les 21 h els rubinencs The killing hits presentaran la seva habitual col·lecció de versions de clàssics. Diumenge a les 12 h, tindrà lloc un darrer concert a càrrec de La Tota Blues Band i Muddy Wine.

L’any passat, més de 3.000 persones van visitar la Fira del vi de Rubí. Els estands presents a la mostra van servir al voltant de 3.500 consumicions i s’hi van vendre unes 1.200 copes.

El Celler, un referent de la cultura vinícola
Per al regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, “el fet que estiguem celebrant ja la tercera edició de la Fira del vi ens demostra que aquesta és una activitat consolidada. Estem davant d’una proposta que, a més, ens ajuda a projectar-nos a l’exterior, a difondre el nom de la ciutat i a posicionar-nos de forma positiva fora del nostre territori”.

Des de la seva reobertura el 2013, el Celler s’ha erigit com un equipament municipal de referència en dues grans temàtiques: la cultura contemporània; i el vi, la pagesia i la història local. A banda de la Fira del vi, l’emblemàtic edifici de Cèsar Martinell també ha acollit en tres ocasions el tast final dels Premis Vinari. Aquests guardons, organitzats per Vadevi.cat, van néixer el 2013 amb l'objectiu de donar a conèixer i potenciar la producció de vins que es fa al país. Des de l’any passat, es tracta d’un concurs reconegut  oficialment per la Generalitat de Catalunya.