Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler acull a partir d’aquest divendres l’exposició “Jo em rebel·lo, nosaltres existim” La mostra, impulsada per l’escriptor Martí Sales i el director de la Fundació Palau, Pere Almeda, dóna veu a artistes, pensadors i activistes sovint silenciats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler acull a partir d’aquest divendres l’exposició “Jo em rebel·lo, nosaltres existim”

La mostra, impulsada per l’escriptor Martí Sales i el director de la Fundació Palau, Pere Almeda, dóna veu a artistes, pensadors i activistes sovint silenciats

Una de les obres (foto: Col·lectiu RUIDO Photo).
Una de les obres (foto: Col·lectiu RUIDO Photo)

El Celler de Rubí inaugura aquest divendres 27 de març l’exposició col·lectiva Jo em rebel·lo, nosaltres existim, concebuda per l’escriptor Martí Sales i el director de la Fundació Palau, Pere Almeda, amb l’objectiu de donar visibilitat a artistes, pensadors i activistes sovint silenciats i censurats en altres espais. La mostra arriba a la ciutat com a part del Programa d’exposicions itinerants 2015-2016 del Departament de Cultura.

Jo em rebel·lo, nosaltres existim abasta diferents disciplines, com ara la fotografia, el vídeo o les instal·lacions. A través d’aquestes expressions artístiques, l’exposició pretén sacsejar consciències, mostrant el treball i la crítica de milers de ciutadans compromesos amb una societat més digna i justa.

El públic de la mostra tindrà ocasió de veure-hi projectes de 26 autors, entre artistes, pensadors, activistes, col·lectius i organitzacions. Entre les temàtiques que s’hi tracten, destaquen algunes que susciten un fort debat social, com per exemple els desnonaments o les actuacions de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

El Celler de Rubí serà la primera seu d’aquesta mostra, guardonada amb el premi a la millor exposició d’art contemporani de l’any 2013, concedit per l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA). Jo em rebel·lo, nosaltres existim es podrà visitar a la ciutat fins al 10 de maig i després iniciarà una itinerància que la portarà a Tarragona, Terrassa i Cornellà.

El Celler, espai de cultura contemporània
El Celler ha iniciat aquest mes de març la seva nova programació d’activitats, formada per una trentena de propostes adreçades a tot tipus de públics i que s’emmarquen en els dos grans eixos d’aquest equipament: la història i les tradicions locals, i la cultura contemporània.

Entre les activitats previstes, tornen a destacar les exposicions. A banda de la mostra de la Fundació Palau que s’inaugura aquest divendres, també es podrà veure al Celler Ignasi Marroyo i amics: retrats, que clourà la sèrie d’exposicions d’homenatge al fotògraf rubinenc programades en altres espais de la ciutat, entre el 15 de maig i el 29 de juny.

També s’ubicarà en aquest espai una altra mostra fotogràfica, en aquest cas dedicada a l’escenògraf Fabià Puigserver, entre el 22 de maig i el 14 de juny.

A més, el Celler acollirà la 1a edició del Peacock Rubí Art Festival, una mostra d’art contemporani oberta a artistes emergents de diferents disciplines. El festival tindrà lloc a la tardor però els creadors interessats a participar-hi ja poden obtenir-ne informació més detallada a través del web peacockrubiartfestival.wordpress.com o de l’adreça de correu electrònic peacockrubiartfestival@gmail.com.