Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler acollirà a partir d’aquest divendres el Peacock Rubí Art Festival El certamen, que promou la feina dels joves creadors, dedicarà aquest primer cap de setmana a la música https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler acollirà a partir d’aquest divendres el Peacock Rubí Art Festival

El certamen, que promou la feina dels joves creadors, dedicarà aquest primer cap de setmana a la música

Els organitzadors del Peacock Rubí Art Festival amb els regidors de Cultura i Joventut.
Els organitzadors del Peacock Rubí Art Festival amb els regidors de Cultura i Joventut

El Celler obrirà les portes als artistes emergents aquest divendres 18 de setembre en el marc del Peacock Rubí Art Festival. La mostra, impulsada per un grup de joves creadors amb el suport de l’Ajuntament, consistirà en una exposició estàtica i en activitats setmanals al voltant de temàtiques específiques que tindran lloc des d’ara i fins al 18 d’octubre.

El festival neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per als artistes, que hi podran exhibir la seva obra però també intercanviar experiències, tot fomentant la connexió entre diferents disciplines i el diàleg en l’àmbit de la cultura contemporània. En total hi participaran 57 creadors, seleccionats a partir d’una convocatòria pública, la meitat dels quals són de Rubí.

Pel que fa a l’exposició col·lectiva, que es podrà visitar a la Sala de Tines durant les cinc setmanes que durarà el festival, inclourà obres de fotografia, pintura, escultura, dibuix, il·lustració i disseny, així com instal·lacions i obres de tècniques mixtes que potenciaran el diàleg amb el públic i entre els propis artistes. La mostra comptarà amb la participació de 35 autors: Aizea Arce, Alba Giménez, Àlex Llovet, Ana Gutiérrez, Andrea Díez, Anna Tamayo, Anna Zamora, Araceli Plata, Cristina Glies, D S León, David Martín, Indra Zabala, Irene León, Joan Camacho, Laia Oller, Laia Sala, Laura Sogues, Los Objetos Decorativos, Manuel Moreno, Marcelina Sosnowska, Marina Morales, Noemí Cobacho, Núria Benet, Oliver Mir, Pablo Navas, Paulo Cacais, PeBe, Pepe Farrés, Ramon Tresens, Sara González, Sonia Teruel, Toni H. Carné, Valeria Maldonado, Víctor Baladoch i Zisis.

Les activitats temàtiques s’iniciaran amb un cap de setmana dedicat a la música que inclourà diversos concerts. Aquest divendres hi actuaran Indiégenas (20 h), Malvenidos (21 h), The Ewan’s (22 h) i Insiders (23 h). Dissabte serà el torn d’Abi (20 h), Doble cero (20.45 h), Birthday boy (21.45 h), M. A. D! (22.30 h) i Palau (23.30 h). El cap de setmana dedicat a la música finalitzarà diumenge amb una jam session electrònica que tindrà lloc de 17 a 20 h.

El 25 i 26 de setembre, les protagonistes seran les arts performatives, a càrrec de set artistes. Els dies 2, 3, 4, 9, 10 i 11 d’octubre estaran dedicats a la moda, amb l’exposició de l’obra de cinc dissenyadors i l’acompanyament de diversos concerts en format acústic el dia 3. Pel que fa al darrer cap de setmana, el 17 d’octubre se centrarà en l’art audiovisual, amb un passi de curts i videocreacions, mentre que el dia 18 se celebrarà la cloenda del festival. 

El programa complet del Peacock Rubí Art Festival es pot consultar aquí.