Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CECAT passa a fase d’alerta el Pla INUNCAT com a conseqüència de la previsió de precipitacions intenses Segons els mapes de risc municipal d’intensitat de pluja, el perill al Vallès Occidental aquest dijous és entre baix i moderat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-cecat-passa-a-fase-d2019alerta-el-pla-inuncat-com-a-consequencia-de-la-previsio-de-precipitacions-intenses/@@images/image/preview

El CECAT passa a fase d’alerta el Pla INUNCAT com a conseqüència de la previsió de precipitacions intenses

Segons els mapes de risc municipal d’intensitat de pluja, el perill al Vallès Occidental aquest dijous és entre baix i moderat

Previsió per aquest dijous i divendres. El color groc indica un risc baix; el carbassa, un risc moderat, mentre que el vermell representa un risc alt (foto: CECAT).
Previsió per aquest dijous i divendres. El color groc indica un risc baix; el carbassa, un risc moderat, mentre que el vermell representa un risc alt (foto: CECAT)

Tenint en compte les darreres previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, el Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha passat a fase d’alerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT).

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dijous s’esperen pluges que poden superar els 20 mm en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona ─entre elles el Vallès Occidental─, Catalunya Central, a la Cerdanya, l’Alt Urgell i el nord de Tarragona. La distribució geogràfica del fenomen tindrà caràcter local. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent.

De cara a aquest divendres, l’afectació es preveu que quedi reduïda a les comarques costaneres de Barcelona i del nord de Tarragona. Els xàfecs també aniran acompanyats de tempesta.