Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cartell de la Festa Major de Rubí es tornarà a decidir mitjançant un concurs La convocatòria s’obrirà properament i està previst que finalitzi el proper dimarts 7 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El cartell de la Festa Major de Rubí es tornarà a decidir mitjançant un concurs

La convocatòria s’obrirà properament i està previst que finalitzi el proper dimarts 7 de maig

La imatge de la Festa Major es decidirà properament (foto: Ajuntament – Localpres).
La imatge de la Festa Major es decidirà properament (foto: Ajuntament – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí obrirà properament la convocatòria del Concurs de cartells de la Festa Major de la ciutat, que servirà per seleccionar la imatge gràfica de la celebració d’aquest any. Un cop aquesta es publiqui al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Rubí, les persones que vulguin optar-hi podran lliurar els seus treballs fins al dimarts 7 de maig a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC): la del Centre, situada al carrer de Narcís Menard, 13-17; o la de Les Torres, ubicada a la Rambleta Joan Miró, s/n.

El Concurs de cartells de la Festa Major està dotat amb 1.500 euros bruts. Els participants, que han de ser majors d’edat, podran presentar un màxim de dues obres individuals, originals, no divulgades, no exposades i no premiades en altres concursos, dissenyades amb la tècnica que es consideri més adient ─pintura, il·lustració, fotografia, collage, etc.─ però que sigui apta per a la seva reproducció mitjançant quadricromia.

Un concurs amb tradició
Amb la convocatòria d’aquest concurs, l’Ajuntament vol seguir fomentant la participació popular en la creació de la imatge de la Festa Major. El certamen se celebra pràcticament des dels inicis de les Festes Majors democràtiques, que aquest 2019 commemoren justament el seu 40è aniversari.

L’any passat, el cartell guanyador va ser Ball de Gitanes, obra de l’asturià Guillermo Sánchez Fuentes. El treball s’inspirava en la tradicional coreografia creada per Albert Sans, que també està de celebració aquest any, ja que es commemoren el 50 anys de la seva estrena al Teatre de la Faràndula de Sabadell.