Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cantant Antonio Orozco i la waterpolista Bea Ortiz seran els pregoners de la Festa Major de Rubí L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han presentat la programació de la festa, que inclou prop de 200 activitats distribuïdes en sis dies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El cantant Antonio Orozco i la waterpolista Bea Ortiz seran els pregoners de la Festa Major de Rubí

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han presentat la programació de la festa, que inclou prop de 200 activitats distribuïdes en sis dies

L’alcaldessa i el regidor de Cultura amb el programa de mà de la Festa Major (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura amb el programa de mà de la Festa Major (foto: Localpres)

El cantant Antonio Orozco i la waterpolista rubinenca Bea Ortiz compartiran l’honor de ser els pregoners de la Festa Major de Rubí el proper 28 de juny. Així ho ha anunciat aquest dimecres l’alcaldessa, Ana María Martínez, en el marc de la presentació del programa d’activitats de la celebració, integrat per prop de 200 de propostes que es distribuiran a diferents espais de la ciutat entre el 28 de juny i el 3 de juliol.

Hem volgut que tinguin l’honor d’inaugurar la Festa Major dues persones en comptes d’una només [...]: una persona de la ciutat a qui creiem que la resta de veïns i veïnes podem retre un homenatge, la Bea Ortiz, waterpolista que podrem veure als Jocs Olímpics de Río, i l’Antonio Orozco, un dels plats forts musicals”, ha argumentat l’alcaldessa, qui ha qualificat aquest nou model de pregó com una de les empremtes de l’actual equip de govern a la Festa Major.

Entre els grans atractius de la celebració, la primera edil també ha destacat l’oferta de concerts, enguany integrada en el nou festival RRandom ─Rubí Random Music Festival─. Antonio Orozco, Duncan Dhu, Marlango, Efecto Pasillo o Lax’n’Busto són només alguns dels noms que omplen el cartell d’aquesta proposta musical, que arriba amb la voluntat de “travessar la frontera local de la Festa Major”.

Una altra de les novetats d’aquest any serà la festa Holi ─Holi Dolly Rubí Festival─ que tindrà lloc el 30 de juny a l’Escardívol. L’activitat, pensada especialment per a un públic familiar i jove, comptarà amb l’animació de Pep Callau i la música del DJ Albert González.

També aportaran un aire nou a la Festa Major la Nit Golfa per a infants, amb el grup de versions Beatles for Kids, el 2 de juliol a la plaça de Catalunya, o el nou espai per a joves que s’habilitarà a la plaça Salvador Allende. Segons ha remarcat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, aquest serà “un altre punt neuràlgic de la Festa Major”, en què es programaran activitats diàries de “molta qualitat”, com el festival RubiSound de Ràdio Rubí o el Peacock Electrònic.

En l’apartat de novetats, Rodríguez també ha assenyalat la nova ambientació del Mercat de Festa Major, enguany inspirada en el Rubí modernista i els inicis del segle XX, o l’espai de restauració amb food trucks que es crearà a la plaça de Pearson.

El regidor de Cultura ha reivindicat el fet que aquesta Festa Major “hagi volgut ser participativa des del seu inici. Hem tingut l’oportunitat d’escoltar la Taula d’oci i cultura juvenil, que ens ha ajudat a tenir present que la Festa Major ha de ser completa, per a tots els col·lectius, però també amb un marcat caràcter jove”.

De la seva banda, l’alcaldessa ha expressat el seu desig que sigui una Festa Major novament multitudinària i sense incidents. “Estem convençuts que és una de les millors Festes Majors dels darrers anys, aspira a ser un referent absolut a la comarca i l’hem preparat amb molta il·lusió”, ha dit Martínez, qui també ha reservat unes paraules d’agraïment per a les entitats locals: “Agraïm infinitament el treball de les entitats de la ciutat. Rubí no seria el que és sense la seva vida associativa i a les entitats devem una part important de l’èxit de la Festa Major”.

Un Festa Major per a tothom
Dins les polítiques d’atenció a la diversitat funcional que està desplegant l’Ajuntament durant aquest mandat, enguany en reservarà un espai als concerts de l’Escardívol per a les persones amb problemes de mobilitat, amb l’objectiu que aquestes en puguin gaudir en les millors condicions possibles. “Hem d’intentar que tothom pugui gaudir amb els mateixos drets d’aquesta festa gran i que ningú se’n senti exclòs”, ha dit l’alcaldessa.

Fitxers relacionats