Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El bus urbà de Rubí redueix la freqüència de pas i funciona amb un terç de la seva capacitat per prevenir contagis de coronavirus Si heu d’utilitzar el transport públic durant aquests dies, heu de seguir tot un seguit de mesures excepcionals per protegir la vostra salut i la de la resta de persones usuàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El bus urbà de Rubí redueix la freqüència de pas i funciona amb un terç de la seva capacitat per prevenir contagis de coronavirus

Si heu d’utilitzar el transport públic durant aquests dies, heu de seguir tot un seguit de mesures excepcionals per protegir la vostra salut i la de la resta de persones usuàries

A l’interior dels busos, guardeu la distància mínima de seguretat (foto: Ajuntament de Rubí).
A l’interior dels busos, guardeu la distància mínima de seguretat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol en relació al coronavirus (Covid-19) limita la circulació de persones per totes les vies d'ús públic de l'Estat. Tot i així, es preveuen diferents excepcions, com ara desplaçar-se al lloc de treball, per adquirir productes de primera necessitat o per atendre a persones dependents, entre d’altres. Els rubinencs i rubinenques que s’han de moure i ho vulguin fer en transport públic han de tenir en compte que, a partir d’aquest dijous, el servei de RubíBus redueix un 35% la freqüència de pas dels seus vehicles ─tot i que en hores punta es mantenen els horaris─ i que, a més, els autobusos només admeten un terç de la seva ocupació habitual per evitar possibles contagis de coronavirus.

La demanda diària del servei de transport públic urbà de Rubí ha disminuït un 85% aquests dies. De 7.300 persones usuàries en un dia laborable habitual s’ha passat a registrar 1.033 viatgers aquest dilluns. No obstant, en hora punta, l’ocupació d’algunes línies ha augmentat lleugerament aquest dimarts respecte al dia anterior. La línia L1 ha guanyat 7 passatgers (dels 7 de dilluns als 14 d’aquest dimarts); i la L4 ha augmentat 4 viatgers (dels 7 de dilluns als 11 registrats dimarts).

Tenint en compte la important reducció del nombre total d’usuaris i usuàries a causa de les mesures de confinament, l’Ajuntament ─d’acord amb Avanza, l’operador del servei, i amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU)─ ha decidit aplicar una reducció del 35% del servei, és a dir, mantenir el 65% del servei habitual.

Per cada línia només circularà un autobús, excepte a les línies L1, L2 i L3, que a les hores punta disposaran de dos vehicles. Les línies L6 ─que dona servei als polígons─ i L7 no redueixen el servei, ja que s’han observat puntes d'usuaris que arriben al màxim d'ocupació permesa i que, en algun moment, inclús la sobrepassen. Podeu consultar aquests horaris excepcionals a www.rubi.cat/transportpublic, a www.rubibus.com, a l’app “Rubí Ciutat” i als panells informatius que hi ha a les parades de l’autobús.

Tenint en compte l’excepcionalitat d’aquesta situació, l’Ajuntament analitzarà diàriament la demanda real del servei i revisarà, si s’escau, les mesures adoptades.

Si viatgeu en autobús, heu de seguir les següents pautes:

  • No utilitzeu les dues primeres files de seients, és a dir, les més properes a la porta davantera i a la persona que condueix l’autobús.
  • En seure, deixeu sempre un espai entre seients.
  • Procureu mantenir en tot moment la distància mínima de seguretat d’un metre amb la resta de persones usuàries dins de l’autobús.
  • Tingueu en compte que no es venen bitllets senzills ni es fan bescanvis a bord de l’autobús.