Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ball de Dones tanca els actes al voltant del 8 de març 800 rubinenques s’han donat cita a les dues nits de ball organitzades per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ball de Dones tanca els actes al voltant del 8 de març

800 rubinenques s’han donat cita a les dues nits de ball organitzades per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Bona part de les assistents a la segona nit de ball (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Bona part de les assistents a la segona nit de ball (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Dues nits de ball exclusivament per a dones han servit per tancar els actes organitzats per l’Ajuntament de Rubí i diverses entitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Un total de 800 rubinenques s’han reunit a les dues sessions, que han tingut lloc aquest divendres i dissabte al Celler.

La trobada ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. Després d’una benvinguda inicial i d’un pica-pica, les dones assistents han pogut gaudir d’un ball ambientat per l’orquestra Solimar.

D’aquesta manera, s’ha posat el colofó a tot un mes d’activitats al voltant del 8 de març que han tingut com a objectiu visibilitzar la lluita per la plena igualtat entre homes i dones. “Un any més, hem volgut impulsar una programació diversa, on convisquessin propostes reivindicatives, divulgatives i lúdiques. Tot plegat per evidenciar que encara queda un llarg camí per acabar amb els greuges que pateixen els dones en molts àmbits”, ha manifestat l’alcaldessa.

Durant tot el mes de març, s’han celebrat a la ciutat una trentena d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. A banda de l’acte central, celebrat el 8 de març, les propostes que han gaudit d’una millor acceptació han estat el taller Sexisme i mitjans audiovisuals. Quines imatges de la feminitat i la masculinitat difonen els mitjans de comunicació?, que va reunir una quarantena de persones a l’Ateneu; el festival No Woman No Fest, organitzat per La SoniK amb el suport de l’Ajuntament, Rubí Sociocultural e Integración, el CRAC i Obre els Ulls, i que va reunir centenars de persones al Celler; i la proposta musical FemPop, per la qual van passar entre 150 i 200 persones.

Pel que fa a la xerrada Em separo: fracàs o oportunitat?, que havia de tenir lloc el 19 de març però que es va suspendre per motius aliens a l’organització, es tornarà a programar al maig, en una data encara per concretar.