Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 43è Cros Escolar de Rubí es disputarà el 12 de març Les inscripcions per participar a les curses escolars i a la prova open es poden fer en línia fins al dijous 9 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 43è Cros Escolar de Rubí es disputarà el 12 de març

Les inscripcions per participar a les curses escolars i a la prova open es poden fer en línia fins al dijous 9 de març

Infants competint a la 42a edició del Cros Escolar (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Infants competint a la 42a edició del Cros Escolar (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La 43a edició del Cros Escolar, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i la Unió Atlètica Rubí (UAR), se celebrarà el proper diumenge 12 de març al bosc de Ca n’Oriol. Les inscripcions per a les diferents curses, inclosa la prova open oberta a persones adultes, es poden fer en línia fins al dijous 9 de març.

El Cros Escolar és un dels esdeveniments esportius més participatius i amb més tradició de l'any. “Hi ha poques activitats amb aquest nivell d’implicació i d’il·lusió. Que, a més, es tracti d’una proposta que fomenta l’activitat física entre la infància i, per tant, l’adquisició d’hàbits saludables ens satisfà especialment”, ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, alhora que ha agraït el treball organitzatiu de la UAR. A la passada edició, la primera des de l’esclat de la pandèmia, van participar al Cros més de 400 corredors i corredores.

La competició consistirà en sis curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí als circuits habilitats per a l’ocasió. La primera, de la categoria open ─a la qual hi poden participar dones i homes esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.15 h mentre que l’última, la dels i de les atletes nascuts els anys 2013-2014, està prevista cap a les 12.30 h.

L’organització lliurarà un trofeu acreditatiu i una motxilla als infants i joves que quedin als tres primers llocs de cada cursa. Els que quedin entre el quart i el desè lloc de la classificació general, s’enduran una cantimplora metàl·lica i una bossa, i tots els participants a partir del quart lloc rebran una medalla. En el cas de la cursa open, les tres primeres persones classificades rebran també un trofeu i una motxilla, i les que quedin entre el quart i el desè lloc una cantimplora metàl·lica i una bossa.

Enguany, amb l’objectiu de reduir la generació de residus, s’instal·laran punts d’aigua als diferents espais del Cros i es lliuraran gots reciclables a totes les persones participants perquè els hi puguin omplir.

Com és tradició, aquesta edició del Cros Escolar també tindrà un component solidari. Coincidint amb les curses, l’ONG Open Arms instal·larà una carpa on tothom que ho vulgui podrà comprar regals salvavides per col·laborar en la tasca humanitària d’aquesta organització. També es podrà visitar a Ca n’Oriol una carpa de l’entitat Oncolliga, que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i a les seves famílies, amb l’objectiu de garantir el seu benestar i la seva qualitat de vida.

Objectius de Desenvolupament sostenible