Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 42è Cros Escolar de Rubí i la 1a Cursa de la Dona sumen més de 800 participants Els dos esdeveniments organitzats per l’Ajuntament de Rubí i la Unió Atlètica Rubí han mobilitzat una gran quantitat de famílies al bosc de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 42è Cros Escolar de Rubí i la 1a Cursa de la Dona sumen més de 800 participants

Els dos esdeveniments organitzats per l’Ajuntament de Rubí i la Unió Atlètica Rubí han mobilitzat una gran quantitat de famílies al bosc de Ca n’Oriol

La Cursa de la Dona ha reunit 320 participants (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Cursa de la Dona ha reunit 320 participants (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El 42è Cros Escolar de Rubí i la 1a Cursa de la Dona, organitzats per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí, han reunit aquest diumenge 801 participants al bosc de Ca n’Oriol. Un total de 481 esportistes han competit en alguna de les 14 curses programades dins del Cros, mentre que 320 persones no s’han volgut perdre l’estrena de la Cursa de la Dona.

El Cros Escolar de Rubí s’ha obert amb la cursa de la categoria open ─a la qual hi podien participar dones i homes esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, i ha continuat amb les curses per a infants i joves. L’única que no s’ha disputat és la juvenil femenina per manca de noies inscrites.

L’organització ha lliurat un trofeu acreditatiu als infants i joves que han quedat als tres primers llocs de la classificació general i de la classificació local de les curses escolars. A més, s’ha entregat una motxilla als tres primers de la general, i una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes als classificats del quart al desè lloc. Tots els participants a partir del quart lloc han rebut una medalla.

En el cas de la cursa open, les tres primeres persones classificades han estan obsequiades amb un trofeu i una motxilla, i les que han quedat entre el quart i el desè lloc amb una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes.

La relació completa de guanyadors i guanyadores es pot consultar a la web del Cros Escolar.

Pel que fa a la Cursa de la Dona, que era la gran novetat d’aquest any, s’ha disputat a mig matí i ha comptat amb una nodrida presència de dones i homes, que tenien ganes de reivindicar l’esport femení en un ambient festiu. Entre les participants hi havia l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha destacat aquesta activitat com “una manera de donar visibilitat a les dones que practiquen esport i reclamar la igualtat, per a elles i per a totes. Ens fa molta il·lusió la quantitat de persones que s’han inscrit en aquesta primera edició de la cursa i tenim el convenciment que, any rere any, serà una activitat encara més participativa”.

Les dones que han quedat entre els primers tres llocs han rebut un trofeu i una motxilla, i aquelles que han quedat entre el quart i el desè lloc, una cantimplora metàl·lica i una bossa de cordes. A més, totes les persones participants han rebut una samarreta de regal amb el lema Campiones.

El podi de la Cursa de la Dona es pot consultar també en línia.

Objectius de Desenvolupament sostenible