Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 41è Cros Escolar es disputarà el 31 de març al bosc de Ca n’Oriol Les inscripcions per participar en aquesta cursa per a infants i joves es poden fer en línia fins al 28 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 41è Cros Escolar es disputarà el 31 de març al bosc de Ca n’Oriol

Les inscripcions per participar en aquesta cursa per a infants i joves es poden fer en línia fins al 28 de març

El regidor d’Esports, acompanyat d’un dels tècnics d’aquest servei i del president de la UAR (foto: Ajuntament de Rubí).
El regidor d’Esports, acompanyat d’un dels tècnics d’aquest servei i del president de la UAR (foto: Ajuntament de Rubí)

La 41a edició del Cros Escolar de Rubí se celebrarà el proper 31 de març al bosc de Ca n'Oriol. L’activitat, organitzada per l'Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR), és un dels esdeveniments esportius més participatius de tot l'any, com ho demostren el miler d’infants i joves que van competir-hi el 2018. “Tenint en compte la participació de l’any passat, des de l’Ajuntament hi convidem tothom perquè hi hagi almenys la mateixa quantitat de participants i que aquest sigui un matí per gaudir del Cros, de l’esport en general i de la família”, ha manifestat el regidor d’Esports, Juan López, durant la presentació de l’activitat.

Amb l’objectiu de mantenir aquesta bona participació, enguany es torna a apostar per organitzar curses de diferents distàncies ─entre 500 i 4.500 metres─  en funció de l'edat i el sexe dels participants. Entre aquests recorreguts, l’únic que s’ha modificat respecte a l’edició anterior és l’adreçat a joves nascuts el 2003-2004, que s’ha escurçat per tal que els atletes s’hi sentin més còmodes. Vicente Blasco, president de la UAR, ha recordat en aquest sentit que el Cros Escolar vol posar “molt èmfasi en l’escola de Rubí. El que volem és engrescar i fomentar l’atletisme a les escoles de la ciutat”.

La competició consistirà en 13 curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí als circuits habilitats per a l’ocasió. La primera, corresponent a la categoria open ─a la qual hi poden participar esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.30 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2009-2010, està prevista cap a les 13.05 h.

L’organització lliurarà un trofeu acreditatiu als tres primers classificats de la cursa general i als tres primers de la classificació local de les curses escolars, així com al primer equip classificat de cada categoria de les curses escolars ─puntuaran els quatre primers atletes de cada centre educatiu─. A més, s’entregarà una cantimplora metàl·lica als infants i joves que hagin quedat entre el quart i desè lloc, a banda d’una motxilla de roba a tots les participants.

La data límit d'inscripció serà el 28 de març i, novament, aquesta es farà exclusivament en línia, a través de l’adreça www.inscripcions.cat/41crosderubi. Per participar a la cursa open caldrà pagar 3 euros, mentre que la resta són gratuïtes.

Recollida solidària d’aliments
Com a les darreres edicions, s’aprofitarà l’esdeveniment per fer una recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater-Nadal, ASAV i Càritas. Els atletes podran donar els productes en el moment de recollir el seu dorsal, a les carpes disposades per a aquesta funció. També els familiars i el públic en general podran fer les seves aportacions durant la jornada.

El 41è Cros Escolar comptarà amb la col·laboració de l'alumnat del Cicle formatiu de grau mitjà de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural (CAFEMN) i del Cicle formatiu de grau superior de Condicionament Físic del Col·legi Regina Carmeli.