Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 28 de febrer se celebrarà la quarta edició del Duatló Olímpic de Rubí Aquest any, la prova, organitzada pel Club Natació Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, albergarà el Campionat de Catalunya Absolut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El 28 de febrer se celebrarà la quarta edició del Duatló Olímpic de Rubí

Aquest any, la prova, organitzada pel Club Natació Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, albergarà el Campionat de Catalunya Absolut

Juan López i Juan Antonio Calero han presentat el 4t Duatló Olímpic de Rubí davant dels mitjans de comunicació.
Juan López i Juan Antonio Calero han presentat el 4t Duatló Olímpic de Rubí davant dels mitjans de comunicació

El Club Natació Rubí, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació Catalana de Triatló, organitza el 4t Duatló Olímpic de Rubí el proper 28 de febrer. Enguany, i com a principal novetat, la prova albergarà el Campionat de Catalunya Absolut. Les inscripcions per a participar-hi, tant a la categoria Open com a la del Campionat de Catalunya, s’han de realitzar abans del 25 de febrer al CN Rubí o bé per Internet, al web www.triatlo.org.

El regidor d’Esports, Juan López, ha convidat els rubinencs a participar en aquesta competició: “Vull animar a tots els ciutadans de Rubí a acostar-se a la rambla del Ferrocarril per gaudir d’un esdeveniment esportiu que és molt important a la ciutat”. En aquest sentit, López ha recordat que “l’any 2014, la prova va ser escollida com el segon millor duatló d’Espanya i enguany és la seu del Campionat de Catalunya Absolut”.

Per la seva banda, Juan Antonio Calero, membre del Club Natació Rubí, ha explicat que l’organització espera la participació d’uns 500 atletes al 4t Duatló Olímpic de Rubí. “Preveiem que aquest any el nivell de la prova serà molt alt. Sempre han vingut bons atletes, però aquest any, al ser Campionat de Catalunya, vindran els millors del país i possiblement alguns de fora de Catalunya, també amb molt bon nivell”.

La prova es dividirà en tres trams. El primer, de 10 quilòmetres, es farà a peu i per carretera. Consistirà en fer dues voltes a un circuit que recorrerà diversos carrers del centre de la ciutat, amb sortida des de la rambla del Ferrocarril a les 9 h del matí. El segon tram, d’uns 40 quilòmetres, es farà en bicicleta. I l’últim, de 5 quilòmetres a peu, serà un recorregut mixt pel torrent dels Alous que combinarà asfalt i terra.

Enguany s’han establert tres sortides diferenciades: la dels para-triatletes de la categoria T1 ─persones amb deficiències visuals─, la de l’elit masculina i femenina ─en aquest cas cal disposar d’una classificació prèvia, que s’obté en proves anteriors─ i la de la categoria open.

El termini per inscriure’s al 4t Duatló finalitzarà el 25 de febrer. Els preus de les inscripcions oscil·len entre els 5 euros (juniors federats) i els 33 euros (veterans no federats). La categoria elit té un límit màxim de 80 participants.

Durant la prova, l’organització oferirà diversos serveis, com ara la tradicional xocolatada,  música en directe o una demostració de segways, entre d’altres. Juan Antonio Calero ha volgut agrair la tasca que realitzen els diferents voluntaris que col·laboren en aquest esdeveniment: “Aquesta prova no seria possible sense la col·laboració de gairebé 200 voluntaris que vetllen per la seguretat de tot el circuït i perquè els triatletes tinguin tots els serveis que necessitin el dia de la prova”.

Paral·lelament, ASAV organitzarà una recollida d’aliments coincidint amb la celebració del 4t Duatló Olímpic de Rubí. 

Imatges relacionades

Els participants al Duatló realitzaran 40 quilòmetres en bicicleta, a banda de dos trams més corrent (foto: Localpres)
Els participants al Duatló realitzaran 40 quilòmetres en bicicleta, a banda de dos trams més corrent (foto: Localpres)