Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 21 de desembre s’obren les inscripcions per a participar al 38è Cros Escolar Enguany, i per primera vegada, les inscripcions s’hauran de fer exclusivament online https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El 21 de desembre s’obren les inscripcions per a participar al 38è Cros Escolar

Enguany, i per primera vegada, les inscripcions s’hauran de fer exclusivament online

D’esquerra a dreta: Antoni Navas, responsable tècnic de la UAR, Ester Peirotén, presidenta de la UAR,  i Juan López, regidor d’Esports.
D’esquerra a dreta: Antoni Navas, responsable tècnic de la UAR, Ester Peirotén, presidenta de la UAR, i Juan López, regidor d’Esports

El diumenge 24 de gener es disputarà la 38a edició del Cros Escolar de Rubí, una competició organitzada per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR). La cursa, adreçada a infants i joves, tindrà lloc al bosc de Ca n’Oriol. Enguany, i com a principal novetat, les inscripcions s’hauran de realitzar online i seran els mateixos esportistes els que les hauran de formalitzar.

La competició consistirà en una dotzena de curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí en els circuits habilitats per a l’ocasió. Les curses recorreran distàncies d’entre 500 i 4.600 metres en funció de l’edat i el sexe dels atletes. La primera, corresponent a la categoria open ─a la qual hi poden participar esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.30 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2007-2008, està prevista cap a les 13 h.

Durant la presentació del Cros Escolar, el regidor d’Esports, Juan López, ha destacat la bona sintonia que existeix entre el consistori i la Unió Atlètica Rubí: “Per nosaltres és un orgull organitzar el Cros Escolar en col·laboració amb aquesta entitat, que desenvolupa una feina molt important dia a dia, treballant per l’esport de la ciutat”. Per la seva banda, Antoni Navas, responsable tècnic de la Unió Atlètica Rubí, ha recordat que el Cros Escolar és una de les activitats esportives amb més trajectòria a la ciutat i ha afegit que l’indret on es realitzen les curses és un entorn natural idoni: “Aprofitem aquest paratge tan maco com és el bosc de Ca n’Oriol per ajuntar tots els escolars que vulguin venir a córrer. I aprofito per recordar que la inscripció és oberta i que no cal estar federat”.

Les inscripcions per participar al 38è Cros Escolar estaran obertes del 21 de desembre al 22 de gener. A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió hauran de ser els mateixos esportistes els que duguin a terme la inscripció ─fins ara era el professorat d’educació física l’encarregat d’apuntar els atletes─, que serà exclusivament online. Els participants hauran d’omplir el formulari (www.inscripcions.cat/38crosderubi/), que trobaran tant a l’apartat d’Esports de la pàgina web de l’Ajuntament de Rubí com a la pàgina web de la Unió Atlètica Rubí (www.uar.es).

Els dorsals els haurà de recollir cada participant el mateix dia de la cursa, fins a una hora abans de la competició, a les carpes habilitades a Ca n’Oriol. Tot aquell esportista que realitzi la seva inscripció fins a una setmana abans de la cursa disposarà d’un dorsal personalitzat amb el seu nom i l’hora de sortida de la seva prova. Enguany, els xips, que seran d’un sol ús, estaran incorporats als mateixos dorsals. “Això ens facilitarà molt la feina a l’hora de fer les classificacions finals i el lliurament de trofeus, perquè el sistema és molt ràpid”, ha assegurat Antoni Navas.

Està previst lliurar un trofeu acreditatiu als tres primers classificats de la general i als tres millors de la classificació local de les curses escolars. També s’obsequiarà amb una cantimplora metàl·lica els classificats del 4t al 10è lloc. A més, tots els participants podran gaudir d’un refresc i de servei sanitari en cas de necessitat.

Quan acabin les diferents curses, cada participant podrà visitar el web www.inscripcions.cat/38crosderubi/diplomes i accedir a l’apartat corresponent per imprimir-se el seu diploma de participació, en el qual, si ho desitja, podrà incorporar una fotografia seva.

Un Cros solidari
Per tercer any consecutiu, el Cros Escolar anirà acompanyat d’una campanya de recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas. Els atletes podran donar els productes en el moment de recollir el seu dorsal, a les carpes disposades per aquesta funció. També els familiars i el públic en general podran fer les seves aportacions durant la jornada. Com és habitual, els aliments més necessaris són oli d’oliva, farina, llaunes de tonyina, tomàquet en conserva i galetes de tipus Maria.

El regidor d'Esports ha encoratjat els participants al Cros Escolar, els seus familiars i, en general, tota la ciutadania a participar en aquesta recollida d’aliments. 

Fitxers relacionats