Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ‘Rubiemprèn’ reflexionarà sobre les oportunitats de negoci que ofereix l’economia circular La jornada que cada any s’organitza des de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) tindrà lloc dijous 22 de juny a la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ‘Rubiemprèn’ reflexionarà sobre les oportunitats de negoci que ofereix l’economia circular

La jornada que cada any s’organitza des de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) tindrà lloc dijous 22 de juny a la Masia de Can Serra

El Rubiemprèn tindrà lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
El Rubiemprèn tindrà lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

L’economia circular és un model econòmic que planteja convertir allò que llencem en nous recursos. Mentre l’actual model majoritari té un desenvolupament lineal que comprèn extreure, manufacturar, usar i llençar; la proposta del model circular és regenerativa i tracta els residus com a nova matèria primera, transforma els mitjans de producció, redissenya el producte final i canvia també els hàbits de consum. Així, la rendibilitat de les empreses es fa compatible amb la protecció del medi ambient i també de les persones alhora que sorgeixen noves possibilitats de negoci. Sota el títol Oportunitats de negoci en l'economia circular, la jornada Rubiemprèn  d’aquest any organitzada per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí se celebrarà el pròxim 22 de juny al Fòrum de la Masia de Can Serra. La  cita anual de l'emprenedoria a la ciutat reflexionarà precisament sobre les oportunitats que planteja aquest nou model econòmic a partir de l’experiència de tres empreses de prestigi que han apostat per l’economia circular: Wallapop, la plataforma de compra-venda d’articles de segona mà entre particulars; Zicla, fabricant de mobiliari urbà i senyalització viària i  Axioma Solucions que ofereix serveis de logística integral en material tèxtil i quirúrgic. Al migdia, Ecologing dirigirà un taller de generació d’idees empresarials amb els assistents.

El Rubiemprèn arrencarà a les 09.30 h amb la recepció dels assistents i l'obertura oficial a càrrec del regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. "L’economia circular és un model econòmic emergent on desapareix el concepte de residu tal com l’entenem i això permet crear negocis més rendibles a curt termini i més resistents en el futur. Creiem que és una proposta molt interessant per repensar el model d’emprenedoria i segur que serà molt útil als assistents”, diu Güeto.

La jornada s'adreça a persones emprenedores, empresaris i empresàries i responsables de companyies que volen conèixer com treballen altres empreses per seguir sent competitives. Les persones interessades a assistir al Rubiemprèn, poden formalitzar la inscripció, de manera gratuïta, a través d'aquest formulari.