Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ‘Rubiemprèn’ promou les vies alternatives de finançament Representants de 70 empreses rubinenques s’han inscrit a la jornada que l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) organitza anualment per a persones emprenedores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ‘Rubiemprèn’ promou les vies alternatives de finançament

Representants de 70 empreses rubinenques s’han inscrit a la jornada que l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) organitza anualment per a persones emprenedores

La coordinadora de Promoció Econòmica ha obert la jornada .
La coordinadora de Promoció Econòmica ha obert la jornada

70 empreses rubinenques han participat aquest dijous a una nova edició del Rubiemprèn, la jornada especialitzada a persones emprenedores, empresaris i empresàries i responsables de companyies de tots els sectors que organitza cada any l’Ajuntament de Rubí a través de l’Escola d’Emprenedoria (EDER) de  l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE). “A l’Ajuntament de Rubí fa més de 30 anys que treballem amb persones emprenedores i 14 amb empreses, sabem que el finançament és un dels pilars fonamentals de l’activitat empresarial i que hi ha persones que tenen una idea genial de negoci, però queden fora del sistema bancari de finançament”, ha dit la coordinadora d’àmbit de Promoció Econòmica, Olga González, en el moment d’obrir la jornada. “Si no abordem aquest tema hi ha molt bones idees que queden enfonsades”, ha conclòs.

La jornada ha estat conduïda per Oriol Sans, director de Finançament d’Acció - Generalitat de Catalunya i expert en temes de finançament empresarial. “L’única manera de créixer, internacionalitzar-se i fer recerca i innovació és estar ben finançat. Les vies alternatives de finançament complementen el bancari i arriba allà on el finançament tradicional no pot”, ha argumentat Sans. Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu, d’Acció ha presentat el Recomanador de Finançament Alternatiu, un cercador de solucions de finançament en línia que busca les opcions de finançament per cada negoci i sector.

Com a totes les edicions de Rubiemprèn, els casos d’èxit han tingut un paper rellevant durant la jornada. Jonàs Sala, cofundador i soci de Verkami, ha posat com a exemple les campanyes de crowdfunding de la seva plataforma de finançament, una de les més importants del món. Sala ha posat l’accent en el fet que “permeten generar una nova comunitat, fidelitzar i crear vincles amb els clients”.

Javier Megías, CEO i cofundador de la plataforma d’inversors Startupxplore ha fet una radiografia de la situació actual del finançament alternatiu. Megías que fa dotze anys que finança projectes empresarials ha explicat que la seva empresa analitza “unes 150 empreses noves cada mes” i aposta per la “diversificació dels inversors: no tens un inversor que controli la teva empresa, en tens 50 que intenten ajudar-te”.

Durant la sessió també ha intervingut, Carlos Blanco, fundador de Nuclio Venture Builder que ha explicat els principals errors que comet una persona emprenedora i també què s’ha de tenir en compte per fer atractiu un pla de negoci per a un inversor; Emilio Gómez, Director Venture Capital ICF i Eloi Noya, Director de Desenvolupament de Negoci LoanBook Capital.