Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

edRa proposa un projecte artístic col·lectiu sobre la diversitat sexual i de gènere a l’alumnat de secundària Les persones joves que s’hi vulguin sumar es poden inscriure fins al 17 de febrer i entregar les obres, en qualsevol format, fins al 5 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

edRa proposa un projecte artístic col·lectiu sobre la diversitat sexual i de gènere a l’alumnat de secundària

Les persones joves que s’hi vulguin sumar es poden inscriure fins al 17 de febrer i entregar les obres, en qualsevol format, fins al 5 de març

Detall del cartell de la proposta de Nerisa Garcia, alumna de CFGS d'Espais Interactius d’edRA.
Detall del cartell de la proposta de Nerisa Garcia, alumna de CFGS d'Espais Interactius d’edRA

L’escola d’art i disseny edRa proposa a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat que s’incorporin al projecte LGTB+ Rubí, identitats, igualtat i diversitat, una exposició col·lectiva i multidisciplinària que reflexionarà sobre la diversitat sexual i de gènere a partir de les obres de les persones joves que hi vulguin participar. edRa treballa cada any una proposta transversal entre l’alumnat de la mateixa escola i el dels instituts de secundària de la ciutat. Hi poden participar les persones joves que vulguin, però edRa recomana la proposta als nois i noies que estudien 4t d’ESO i batxillerats. Aquest any, el projecte gira al voltant del moviment LGBT+ amb la voluntat de donar la possibilitat als i les estudiants d'expressar-se artísticament sobre la diversitat de gèneres, sexes i relacions personals amb l’objectiu de combatre els estereotips i l’exclusió.

A través de la creació artística, els i les joves treballaran la prevenció l’homofòbia, mostraran la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i fomentaran el respecte mutu i la singularitat de cada persona.

La proposta artística esdevé també una acció comunitària per millorar la cohesió social del municipi i construir una ciutat més inclusiva i respectuosa amb totes les identitats de gènere i totes les orientacions sexuals i afectives.

Les persones que hi vulguin participar han d’omplir la butlleta de participació que trobaran al web d’edRa i entregar la fitxa tècnica de la seva obra (breu descripció, tècnica i mida) fins al 17 de febrer a l’escola d’art, al Complex Cultural l’Escardívol, c/ Joaquim Blume, 28. La creació acabada, que pot ser en qualsevol format digital i/o físic, s’ha de lliurar a l’escola fins al 5 de març dins de l’horari de secretaria. Totes les obres rebudes es podran veure a diferents espais expositius de la ciutat del 17 al 29 de març de 2020. Les peces i accions artístiques s’integraran al municipi per dialogar amb la gent i promoure el debat.

Coincidint amb la posada en marxa de la proposta, edRa ha organitzat una xerrada sota el títol ‘Conceptes, dades i simbologies LGTBI’ a càrrec de Jordi Samsó, president del Casal Lambda, i Maria León responsable d’assessoria educativa de l’entitat. L’activitat tindrà lloc en dues sessions, dilluns 17 de febrer a les 11 h i les 15 h, a l’auditori de l’escola.

Quatre edicions d’èxit
LGTB+ Rubí, identitats, igualtat i diversitat
serà la cinquena edició del projecte transversal d’edRa. El curs 2015-2016, sota el títol ‘Fluor experience’, l’alumnat va experimentar amb l'expressió del color dins la foscor al Celler; el curs 2016-2017, els nois i noies van crear ‘El Celler de les emocions’ amb obres de diferents disciplines al voltant d’una emoció; el curs 2017-2018 el projecte col·lectiu ‘Som +’ va implicar l’alumnat de secundària en la creació d’un mosaic sobre la integració social i el curs passat, ‘Sàhara visible’ va reflexionar sobre el conflicte de les persones refugiades del Sàhara Occidental.