Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

edRa participa en la creació d’un 'escape room' del festival de l'entreteniment digital NiceOne Barcelona 650 alumnes d'arts plàstiques, disseny i Formació Professional de 32 centres de tot Catalunya, entre ells l’Escola d’Art i Disseny de Rubí, han creat una experiència basada en el videojoc Man of Medan https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

edRa participa en la creació d’un 'escape room' del festival de l'entreteniment digital NiceOne Barcelona

650 alumnes d'arts plàstiques, disseny i Formació Professional de 32 centres de tot Catalunya, entre ells l’Escola d’Art i Disseny de Rubí, han creat una experiència basada en el videojoc Man of Medan

Entrada a l’escape room (foto: Ajuntament de Rubí - Rubén Cabús).
Entrada a l’escape room (foto: Ajuntament de Rubí - Rubén Cabús)

L'alumnat de Cicles Formatius del Grau Superior d'Espais Interactius de l’Escola d’Art i Disseny edRa ha participat en la creació de l'espai experiencial del videojoc Man of Medan que s'exposa al festival de l'entreteniment digital NiceOne Barcelona fins a l'1 de desembre. Es tracta d’un escape room basat en el videojoc del mateix nom, ambientat en un vaixell enfonsat, que han realitzat 650 alumnes d'arts plàstiques, disseny i Formació Professional de 32 centres de tot Catalunya, entre ells l’Escola d’Art i Disseny de Rubí.

La iniciativa neix del programa Talent ART, Innovació pedagògica creat pel Servei d'Ordenació d'Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Els i les joves de primer i segon curs de l’escola municipal d’art han treballat amb estudiants d’altres centres la interacció d'un maniquí amb aspecte de zombi de mida humana que detecta la presència dels visitants i hi reacciona amb vibració, llum i so. edRa s'ha encarregat del disseny de la interacció i de la integració dels efectes per a proporcionar una experiència interactiva aterridora al públic. edRa també ha sincronitzat els automatismes de les portes del vaixell amb un audiovisual que es mostra a través d'una pantalla de leds trepitjable en un ascensor. La producció disposada a terra i acompanyada de so aconsegueix una experiència immersiva sorprenent.

El festival NiceOne Barcelona és l’esdeveniment de referència per al sector dels videojocs i enguany arriba a la quarta edició amb la presència de 31 empreses catalanes. Es pot visitar al recinte firal Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat fins a l'1 de desembre.