Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos rubinencs formen part del nou Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya El nou òrgan consultiu i de participació s’ha constituït aquest dijous en un acte presidit per Artur Mas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Dos rubinencs formen part del nou Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya

El nou òrgan consultiu i de participació s’ha constituït aquest dijous en un acte presidit per Artur Mas

El president i la consellera de Benestar Social i Família amb els membres del CNIAC (foto: Generalitat).
El president i la consellera de Benestar Social i Família amb els membres del CNIAC (foto: Generalitat)

Dos joves rubinencs, Carlos Gallego i Sarina Lievens, formen part del nou Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), que s’ha constituït formalment aquest dijous 20 de novembre en un acte presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, al Palau de Pedralbes de Barcelona. Aquest òrgan col·legiat de caràcter consultiu i de participació adscrit al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat té com a funcions representar els interessos dels infants i adolescents de Catalunya, fer propostes als organismes competents i opinar sobre aquelles propostes que afectin els infants.

L’acte d’aquest dijous s’ha iniciat amb una assemblea en què els 43 consellers nacionals, provinents de diferents municipis de Catalunya, han votat la presidència, les vicepresidències i les vocalies de la comissió permanent. El rubinenc Carlos Gallego, alumne de 4t d’ESO de l’Institut JV Foix, ha estat escollit vocal d’aquest darrer òrgan, que es reunirà cada tres mesos i s’encarregarà, entre d’altres, de coordinar les reunions i tasques dels grups de treball del CNIAC.

Un cop finalitzada l’assemblea, el president Artur Mas ha oficialitzat la designació dels consellers nacionals i el CNIAC ha estat presentat públicament en un acte que ha comptat també amb la participació de Neus Monté, consellera de Benestar Social i Família. Els representants del consell han aprofitat l’ocasió per expressar a Mas les seves propostes i aquells temes que més els preocupen: el medi ambient, l’accés a les beques menjador, la pobresa, l’educació i l’assetjament escolar, entre d’altres. De la seva banda, el president els ha felicitat per aquesta iniciativa pionera.

El nou consell, format per nens i joves d’entre 8 i 17 anys, referma el compromís dels representants polítics de reconèixer els infants com a ciutadans, en sintonia amb al Pacte per la Infància i la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. La seva constitució s’ha fet coincidir amb la commemoració del Dia Universal de la Infància.

Durant el mes d’octubre, van tenir lloc diverses trobades de participació arreu del territori per donar a conèixer el futur CNIAC. Aquestes van concloure amb una jornada a Cabrera de Mar en què es van presentar les candidatures a ocupar els càrrecs de responsabilitat d’aquest òrgan.