Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diversos municipis catalans coneixen el sistema de neteja de clavegueram de Rubí Una vuitantena de persones, entre tècnics i responsables polítics de municipis d’arreu de Catalunya, han conegut els beneficis del sistema de manteniment de clavegueram avançat que ja s’aplica a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diversos municipis catalans coneixen el sistema de neteja de clavegueram de Rubí

Una vuitantena de persones, entre tècnics i responsables polítics de municipis d’arreu de Catalunya, han conegut els beneficis del sistema de manteniment de clavegueram avançat que ja s’aplica a Rubí

La trobada s'ha celebrat al Museu Municipal Castell (Foto: Localpres).
La trobada s'ha celebrat al Museu Municipal Castell (Foto: Localpres)

Amb el títol La gestió avançada del clavegueram: una nova proposta de manteniment integral s’han citat a Rubí aquest dijous responsables polítics i tècnics municipals per conèixer el sistema que Sorea, la companyia gestora del servei, utilitza en el manteniment de la xarxa de clavegueram de Rubí. La jornada s’ha celebrat al Museu Municipal Castell.

Es tracta d’un mètode que, a partir de l’aplicació de la tecnologia, aconsegueix millors resultats amb un cost menor. Segons han explicat els responsables de Sorea, aquesta nova proposta de gestió permet assegurar un millor estat de neteja de la xarxa, optimitzant els costos de manteniment, a través de la realització d’un estudi previ de la xarxa que identifica les necessitats reals d’actuació. Aplicant aquesta metodologia, que fa ús de tecnologies més netes i eficients, s’aconsegueix una reducció de la petjada de carboni de més del 70%.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha estat l’encarregada d’obrir la sessió. Martínez ha posat en valor aquest sistema, del qual ha dit que “va en sintonia amb una ciutat que aposta per l’eficiència energètica i l’estalvi a través del projecte Rubí Brilla”. L’alcaldessa ha incidit en la necessitat d’apostar per la innovació en tots els àmbits de la gestió dels serveis municipals per oferir millors prestacions als ciutadans.

Els assistents han conegut el funcionament d’aquest sistema a través d’una demostració que han realitzat els operaris de la companyia gestora del servei d’aigües a Rubí.