Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diverses activitats familiars, concerts i cursos configuren la programació de tardor de l’Ateneu Municipal La inscripció a la majoria de propostes es podrà fer a partir del dilluns 13 de setembre a les 10 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diverses activitats familiars, concerts i cursos configuren la programació de tardor de l’Ateneu Municipal

La inscripció a la majoria de propostes es podrà fer a partir del dilluns 13 de setembre a les 10 h

L’espectacle “Acrobacontes”, de la cia. Sifó, és una de les propostes familiars incloses a la programació (foto: Ajuntament de Rubí – cia. Sifó).
L’espectacle “Acrobacontes”, de la cia. Sifó, és una de les propostes familiars incloses a la programació (foto: Ajuntament de Rubí – cia. Sifó)

L'Ateneu ha ideat per al darrer quadrimestre de l’any una programació que inclou diversos cursos, activitats familiars i una gran diversitat d'espectacles. Les inscripcions per poder-hi assistir es podran fer a partir del 13 de setembre a les 10 h a través de la pàgina web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'equipament.

La programació d’hivern arrencarà el cap de setmana del 17 al 19 de setembre, quan es durà a terme la segona part de les Jornades de Jazz, que enguany celebren el vintè aniversari. Benjamín Leon Quartet (17 de setembre, a les 22 h), Luis Pardellans & Enrique Heredia (18 de setembre, a les 22 h) i Víctor de Diego Quartet (19 de setembre, a les 12.30 h) són els artistes convidats per actuar en el marc d’aquestes XX Jornades de Jazz. 

Aquest estil musical tindrà continuïtat a l’octubre i al novembre, quan tindrà lloc el 8è Cicle de Jazz. Pol Omedes Quartet oferirà un concert el 24 d’octubre (12.30 h), mentre que el 14 de novembre (12.30 h) actuarà Víctor Oller Trio.

 

Propostes per a tota la família

Les activitats familiars centren bona part de la programació, amb propostes artístiques, musicals i teatrals.

El 25 de setembre s’ha organitzat la 2a Mostra de titelles de petit format, amb l’espectacle Xino-Xano, de la companyia Fes-t’ho com vulguis (11 i 12.30 h), amb una girafa dormilega i molt somniadora com a protagonista; i Roulettes, de la companyia eLe (17 i 18.30 h), que explica la història d’un home gran que veu com el banc on seu habitualment a la plaça del poble està ocupat.

El teatre familiar continuarà amb dues propostes més. D’una banda, Contes dins d’una ampolla, de la companyia Santi Rovira (6 d’octubre, a les 12 h), pensada per a públic familiar amb infants a partir de 3 anys. I, de l’altra, Acrobaticontes, de la companyia Sifó (6 de novembre, a les 12 h), adreçada a nens i nens a partir de 4 anys.

També s’han plantejat tres espectacles musicals pensats per la canalla: Un matí amb Mozart, a càrrec de Musicològics (23 d’octubre, a les 11 h i a les 12 h); Els colors de la música (20 de novembre, a les 11 h i a les 12 h), adreçat als nens i nenes d’entre 6 i 11 anys; i El Trencanous, també a càrrec de Musicològics (18 de desembre, a les 11 h i a les 12 h),

Per últim, s’han inclòs tot un seguit de propostes que, a través de l’experimentació i el joc, generen espais artístics per potenciar la sensibilitat estètica, visual i artística; la creativitat; l’expressió i les relacions interpersonals.

El 30 d’octubre (11.30 h) tindrà lloc Constel·lacions de forma i color, un taller per a públic familiar amb infants a partir de 6 anys en el qual es treballarà la composició a l'espai en base al principi d'assemblatge i harmonia de formes de diferents mides, color i pes. Els i les assistents crearan formes i jugaran amb elles per confeccionar les seves pròpies constel·lacions.

El 13 de novembre (11.30 h) es durà a terme Grata, rasca i esgarrapa. Descobrim l'art del grattage. El grattage és una tècnica que parteix d'una superfície ja pintada amb diverses capes, sobre la qual es rasca i es grata per fer aparèixer el dibuix.

I l’11 de desembre (11.30 h) s’ha programat un taller de jocs d'escultura, en el qual els infants a partir de 6 anys podran conèixer i experimentar amb alguns dels principis bàsics de l’escultura: el pas de la segona a la tercera dimensió; el treball amb la forma, el volum i l’espai; el joc amb els buits i els punts de vista.

 

Altres propostes

La programació inclou moltes altres activitats, entre elles, diversos cicles temàtics:

 • El Documental del Mes: As I want (24 de setembre, a les 19 h), The return, life after ISIS (29 d’octubre, a les 19 h), Lobster soup (26 de novembre, a les 19 h) i Mothers (17 de desembre, a les 19 h).
 • El Cicle de literatura al voltant del relat breu. Nou escriptors a partir dels seus contes, a càrrec de Marina Porras: «Gat sota la pluja», d’Ernest Hemingway (5 d’octubre, a les 19 h), «La Fineta», de Joaquim Ruyra (9 de novembre, a les 19 h) i «Adéu, germà», de John Cheever (14 de desembre, a les 19 h).
 • El Cicle Camps de Cotó 2.0: Recordant els clàssics (7 d’octubre, a les 19.30 h), Les grans orquestres en el període clàssic (4 de novembre, a les 19.30 h) i El Bebop i Charlie Parker (2 de desembre, a les 19.30 h).
 • El Cicle de Feminisme Interseccional, que neix amb l’objectiu d’apropar la perspectiva de gènere i les diferents causes del feminisme interseccional. L’11 de novembre (19 h) tindrà lloc la conferència Grassofòbia: el vostre concepte, la meva realitat.
 • El Cicle Sala Clàssica: Thálassa (15 d’octubre, a les 19.30 h), Bach des del teclat (12 de novembre, a les 19.30 h) i De Brel à Ravel, les couleurs de la chanson française (10 de desembre, a les 19.30 h).
 • Conta’m una Òpera, de la mà de la musicòloga María José Anglés: War Requiem, de Benjamin Britten (21 d’octubre, a les 19 h), Monogràfic d'òpera: El bel canto (25 de novembre, a les 19 h) i Rigolletto, de G. Verdi (16 de desembre, a les 19 h).
 • El Cicle Lletres i Música, una nova proposta en què la música i la poesia es retroben per donar musicalitat, so i melodia a noves veus poètiques. Els espectacles d’aquest cicle encara s’han de definir.

El 23 de setembre (19.30 h) s’ha programat l’activitat Festa Estellés. Els versos del fill del forner amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. La veu d’Elies Barberà i l’acordió de Gregori Ferrer faran un recorregut per la poesia de Vicent Andrés Estellés, recitant poemes claus de la seva obra i que parlen dels principals temes que va tocar: els orígens, l’amor, el sexe, els anys de la postguerra, el treball, el país, la pàtria, la mort…

 

Cursos formatius

Per últim, la programació d’hivern de l’Ateneu arriba carregada de formacions sobre temàtiques diverses:

 • Curs d’art i pensament per al món modern – Renaixement artístic i filosòfic, impartit per Marcos Yáñez, doctor en Humanitats. Curs presencial que s’impartirà els dimecres, del 6 d’octubre al 15 de desembre, de 18.30 a 20.30 h, amb un preu de 50 euros.
 • Curs d’escriptura creativa: continuem explorant, impartit per Anna Pascual, de l’Obrador d’Històries. Aquest taller està adreçat a persones que han seguit els tallers anteriors duts a terme a l’Ateneu i que han assolit el nivell bàsic en escriptura creativa. Es durà a termes els dijous, del 7 d’octubre al 25 de novembre, de 19 a 20.30 h, amb un preu de 30 euros.
 • Curs d’aquarel·la, a càrrec de Marta Barceló (@tramabarcelo), formada en l’especialitat de pintura i postgrau d’il·lustració creativa. El taller s’ha programat els dijous, del 14 d’octubre al 16 de desembre, de 18.30 a 20.30 h (50 euros).
 • Urban sketching, amb Margot Alonso, urban sketcher. És una manera molt creativa i activa d’art que dibuixa in situ la vida urbana, els voltants i el que s’observa mentre es viatja. El taller es farà els dissabtes, del 9 d’octubre al 17 de desembre, d’11 a 13 h, amb un preu de 50 euros.
 • Curs de fotografia digital – Iniciació, impartit pel fotògraf Carles Mercader. Aquest curs teòric i pràctic es realitzarà els dilluns, del 18 d’octubre al 20 de desembre, de 19.30 a 21 h, amb un import de 30 euros.
 • Mètode Feldenkrais: Aprendre a aprendre, impartit per Mon Majó, professora del Mètode Feldenkrais, acreditada per l’European Accreditation Board. El treball de Feldenkrais és un sistema d'aprenentatge orgànic per refinar capacitats que ja tenim i descobrir-ne d'altres que potser mai hem gosat explorar, i prendre consciència de les relacions entre el moviment, el pensar, la percepció sensorial i l'entorn. Les sessions, amb un preu de 25 euros, es faran els dimarts, del 5 d’octubre al 21 de desembre, de 10 a 11.15 h.
 • Parlar en públic (a través de les eines del teatre), dut a terme per Mireia Asensio i Toni Muñoz, de DiArt; consultors i entrenadors creatius experts en psicologia, educació, coaching, arts escèniques i arts aplicades. Basat en la metodologia Museum of Happiness, creada al Regne Unit, DiArt integra noves tècniques de la psicologia, el coaching i el mindfulness. El taller es realitzarà els dilluns, del 8 al 29 de novembre, de 18.30 a 20.30 h. El curs té un preu de 20 euros.

Les inscripcions per a la majoria d’activitats es podran fer a partir del 13 de setembre, mentre que les que fan referència a les activitats familiars s’obriran un mes abans que comencin. Les inscripcions estaran obertes fins que s’exhaureixin les places. A excepció dels cursos, totes les activitats són d'accés gratuït.