Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge torna el Dia de l’arbre autòcton amb la plantació de 70 exemplars al nou parc de Sant Muç La ciutadania està convocada a les 10 h del matí a l’av. Can Tapis per contribuir a augmentar el verd urbà en aquest espai https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diumenge torna el Dia de l’arbre autòcton amb la plantació de 70 exemplars al nou parc de Sant Muç

La ciutadania està convocada a les 10 h del matí a l’av. Can Tapis per contribuir a augmentar el verd urbà en aquest espai

En aquesta ocasió, el Dia de l’arbre autòcton se celebrarà a la nova àrea d’esbarjo social de Sant Muç (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
En aquesta ocasió, el Dia de l’arbre autòcton se celebrarà a la nova àrea d’esbarjo social de Sant Muç (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest diumenge 28 de novembre, a partir de les 10 h, se celebrarà la 21a edició del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta ocasió, l’espai escollit per plantar els diferents exemplars ha estat la nova àrea d’esbarjo social de Sant Muç ─ubicada en un solar situat a la confluència entre l’avinguda de Can Tapis i el carrer de les Aigües─, que es va posar a disposició de la ciutadania al març.

Després que, l’any passat, la jornada s’hagués de realitzar sense la participació de la ciutadania a causa de les restriccions amb motiu de la COVID-19, enguany el Dia de l’arbre autòcton torna a convidar els rubinencs i les rubinenques a plantar una setantena d’exemplars.

En aquesta ocasió s’han triat arbres autòctons de fulla caduca, com ara roures, freixes, lledoners, aurons, avellaners, nogueres i alerços, així com de fulla perenne, com diverses espècies de pins, que configuraran un espai naturalitzat de frondoses de caire mediterrani. A l’hora d’escollir les espècies, s’ha optat per exemplars amb tipologies de fulles molt diferents que, quan arribi la tardor, adoptaran una àmplia gamma de tonalitats ─groc, taronja i vermell─, proporcionant a aquesta zona un aspecte molt vistós.

En total, s’ha previst la plantació de 70 arbres de les següents espècies: Celtis australis (lledoner), Acer campestre (auró), Acer monspessulanum, Acer opalus, Acer platanoides, Corylus avellana (avellaner), Fraxinus angustifolia (freixe), Larix decidua (alerce) ─també es reposarà un exemplar d’aquesta espècie a l’Arborètum─, Quercus rubra (roure), Juglans x intermedia (noguer), Sorbus aucuparia (moixera) i Pinus pinea (pi).

L’Ajuntament recomana a les persones assistents a la jornada que portin les seves eines de casa, per motius sanitaris i per tal que tots els i les participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

 

Més arbrat a les escoles

Coincidint amb l’edició del 2019, l’Escola Mossèn Cinto va plantar una quinzena d’arbres cedits per l’Ajuntament al pati del recinte escolar. Enguany, el Mossèn Cinto repeteix l’experiència i s’hi sumen tres centres educatius més: l’Escola Ramon Llull, l’Escola Montessori i l’Escola Pau Casals. En aquesta ocasió, però, els arbres els plantarà l’Ajuntament, en comptes de l’alumnat i les seves, tenint en compte la mida dels diferents exemplars.

En total es plantaran 50 arbres de les següents espècies: Acer platanoides (auró), Celtis australis (lledoner), Acer campestre (auró), Fraxinus angustifolia (freixe) i Tipuana tipu (tipuana).