Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte se celebra una nova edició del Dia de l’arbre autòcton a Sant Jordi Parc La ciutadania està convocada a les 11 h del matí a la zona verda ubicada entre el camí de Ximelis i el passatge Topazi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dissabte se celebra una nova edició del Dia de l’arbre autòcton a Sant Jordi Parc

La ciutadania està convocada a les 11 h del matí a la zona verda ubicada entre el camí de Ximelis i el passatge Topazi

L’any passat, la plantada es va realitzar a Can Fatjó (foto: Ajuntament – Localpres).
L’any passat, la plantada es va realitzar a Can Fatjó (foto: Ajuntament – Localpres)

Aquest dissabte 30 de novembre, a partir de les 11 h, se celebrarà la 19a edició del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta ocasió, l’espai escollit per plantar els diferents exemplars ha estat la zona verda ubicada entre el camí de Ximelis i el passatge Topazi, a Sant Jordi Parc.

Enguany es plantaran novament un centenar d’arbres autòctons de fulla caduca, com ara roures, freixes, lledoners, aurons, nogueres i alerços, que configuraran un espai naturalitzat de frondoses de caire mediterrani. A l’hora d’escollir les espècies, s’ha optat per exemplars amb tipologies de fulles molt diferents que, quan arribi la tardor, adoptaran una àmplia gamma de tonalitats ─groc, taronja i vermell─, proporcionant a aquesta zona un aspecte molt vistós.

Des del consistori es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, per tal que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Al llarg d’aquestes 19 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton s’ha celebrat en diferents espais de la ciutat. Els anys 2017 i 2018 va tenir lloc en dos espais de Can Fatjó. L’any anterior es va optar pel parc de Ca n’Alzamora, emplaçament on també es va dur a terme aquesta activitat els anys 2007, 2008 i 2013. El parc de Ca n’Oriol també ha estat l’escenari del Dia de l’arbre autòcton en nombroses ocasions (2009, 2010, 2011 i 2015). Altres espais on s’ha celebrat ha estat El Pinar o el parc de Can Sedó, entre d’altres. 

Plantada al Mossèn Cinto
Coincidint amb la celebració del Dia de l’arbre autòcton, les famílies dels i les alumnes de l’Escola Mossèn Cinto també plantaran diversos exemplars al pati del centre.

Els arbres han estat cedits per l’Ajuntament, amb l’objectiu de reemplaçar aquells que van quedar malmesos arran de les ventades del mes de juliol. En total, aquest dissabte es plantaran una quinzena d’exemplars al Mossèn Cinto.