Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte finalitza el termini per presentar projectes a la 10a edició dels Premis al civisme Amb aquests guardons, el consistori vol reconèixer les millors iniciatives que continguin una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2015 a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dissabte finalitza el termini per presentar projectes a la 10a edició dels Premis al civisme

Amb aquests guardons, el consistori vol reconèixer les millors iniciatives que continguin una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2015 a la ciutat

A la passada edició dels Premis al civisme, la proposta guanyadora va ser ‘Caçadors de trastets’.
A la passada edició dels Premis al civisme, la proposta guanyadora va ser ‘Caçadors de trastets’

Aquest dissabte 12 de març es tanca el termini de recepció de propostes per optar a la 10a edició dels Premis al civisme. Es tracta d’uns guardons que convoca l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de reconèixer els millors projectes que continguin una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2015 a la ciutat. Enguany, el consistori ha incrementat la dotació econòmica d’aquests premis amb l’objectiu de prestigiar els guardons i fomentar la participació dels rubinencs.

Els Premis al civisme s’adrecen a totes les entitats, col·lectius, organitzacions i persones a títol individual ─majors de 18 anys i empadronades a Rubí─ que hagin realitzat alguna acció creativa i innovadora que fomenti el civisme i la convivència a la ciutat. Amb aquests guardons es pretén fer visibles totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació i la sensibilització, en definitiva, tots aquells valors que estimulen i afavoreixen la convivència i el civisme.

A l’hora d’avaluar les propostes presentades, el jurat tindrà en compte que el projecte reforci valors com el voluntariat, la tolerància i el respecte; que fomenti la integració social entre persones de diferents edats, orígens, gènere i diversitat funcional; que promocioni el civisme, la convivència i la participació a la ciutat; que sigui una acció ben definida, que tingui continuïtat en el temps i que requereixi un treball en xarxa que afavoreixi la cohesió social; que es pugui exportar a altres realitats socials i que sigui una idea creativa i innovadora.

Els premis consten d’un reconeixement i d’una dotació econòmica, que serà de 2.500 euros en el cas del guanyador, de 1.500 en el cas del segon classificat i de 1.000 euros en el cas del projecte que hagi quedat en tercera posició ─en l’anterior convocatòria, els guardons estaven dotats amb 1.500 €, 750 € i 500 €, respectivament─.

Calendari dels premis
Cada participant pot presentar una única proposta al certamen, que haurà de lliurar a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la ciutat fins aquest dissabte. L’11 d’abril, el jurat dels premis es reunirà per puntuar els projectes i decidir els guanyadors.

Els guardons es faran públics el 17 d’abril a les 13 h al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla, dins la programació de Vermuts musicals, una activitat mensual que forma part de les accions del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri.