Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns s'iniciarà el període d'exposició del cens electoral per a les eleccions municipals i al Parlament Europeu El web municipal permet que cada persona comprovi en línia si ha estat escollida com a membre de mesa pel 28 d'abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dilluns s'iniciarà el període d'exposició del cens electoral per a les eleccions municipals i al Parlament Europeu

El web municipal permet que cada persona comprovi en línia si ha estat escollida com a membre de mesa pel 28 d'abril

El 28 d'abril hi ha eleccions generals i el 26 de maig, municipals i al Parlament Europeu.
El 28 d'abril hi ha eleccions generals i el 26 de maig, municipals i al Parlament Europeu

Aquest dimarts s'han convocat oficialment les eleccions municipals i al Parlament Europeu del pròxim 26 de maig. A partir del dilluns 8 d'abril i fins al dia 15, els rubinencs i rubinenques podran consultar les llistes del cens electoral per tal de comprovar la seva correcta inscripció i poder esmenar qualsevol possible errada. Les dades es poden confirmar de manera informàtica i assistida a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre (c. Narcís Menard, 13-17) de dilluns a dijous de 8.30 a 14 h i de 16 a 18.30 h i divendres de 8.30 a 14 h. A finals del mes d'abril es convocarà el ple extraordinari per a designar a través d'un sorteig les persones que conformaran les meses electorals.
La correcta inscripció al cens també es podrà comprovar a través de l'apartat d'eleccions del web municipal. En cas de detectar algun error a la informació de l'Oficina del Cens Electoral, cal comunicar-ho a la mateixa OAC.

Consulta si formes part d'una mesa el 28 d'abril
Aquest dilluns s'han
designat els membres de les meses electorals i els seus suplents de cara als comicis generals del proper 28 d'abril. Les persones que desenvoluparan aquesta funció han estat escollides per sorteig en el marc d'un ple extraordinari, mitjançant una aplicació informàtica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En els pròxims dies, l'Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides. Les persones que ho desitgin també poden comprovar si han estat escollits com a integrants d’alguna mesa a l’apartat d’eleccions del web municipal.  Per fer la consulta, que només té valor informatiu, cal introduir el número de DNI o Targeta de residència sense la lletra.

54.876 rubinencs i rubinenques tindran dret a vot en aquests comicis generals, que permetran renovar els 350 escons del Congrés dels Diputats i els 208 d’elecció directa del Senat. A causa de les obres de remodelació del Casino, en aquesta convocatòria els electors que votaven en aquest espai electoral es repartiran entre l’Ateneu, el Rubí Forma i l’Escola Pau Casals. El col·legi electoral que correspon a cada persona es pot consultar través de l’apartat d’eleccions del web municipal i de l’aplicació Rubí Eleccions ─disponible per a  Android (Google Play) i iOS (Apple Store)─.