Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns s’inicien les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat La primera fase d’aquesta actuació tindrà una durada aproximada d’uns quatre mesos, durant els quals no es preveuen afectacions de trànsit destacades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dilluns s’inicien les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat

La primera fase d’aquesta actuació tindrà una durada aproximada d’uns quatre mesos, durant els quals no es preveuen afectacions de trànsit destacades

Les obres començaran al c. Compositor Granados (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les obres començaran al c. Compositor Granados (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La setmana vinent és previst que s’iniciï la primera fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la urbanització de Can Vallhonrat. La inversió completa contempla la renovació de la xarxa de tot el barri, però donada la magnitud del projecte, l’actuació s’ha dividit en 4 fases, que s’aniran executant consecutivament.

En termes generals, les obres s’executaran sense necessitat de tallar cap carrer i deixant lliure l’entrada i sortida als habitatges. Només en moments puntuals, en què s’hagi d’actuar als creuaments de determinats carrers, per exemple, caldrà tallar el trànsit o limitar els accessos. Aquestes afectacions s’aniran comunicant a mesura que avancin els treballs.

Aquest proper dilluns començarà la fase 1, que té una durada prevista de 4 mesos. Les obres arrencaran al c. Compositor Granados, on serà necessari ocupar un carril de circulació. El sentit d’entrada a la urbanització es deixarà lliure i els vehicles aniran sortint pels carrers que el creuen. Les obres s’aniran desenvolupant per illes, amb l’objectiu de minimitzar les molèsties a la ciutadania. Primer s’actuarà en el tram entre l’av. Electrictat i el c. Albéniz i, quan aquest tram ja estigui executat, els treballs passaran al següent tram, entre els carrers d’Albéniz i de Manuel de Falla, etc.

Durant aquesta primera fase, també caldrà desplaçar algunes bateries de contenidors de manera temporal, en funció dels carrers on s’estiguin desenvolupant els treballs en aquell moment.

Paral·lelament, es renovaran les escomeses de les persones usuàries del servei, motiu pel qual caldrà afectar mínimament les façanes. Se sol·licitarà permís als propietaris de forma prèvia a l’execució de la nova escomesa.

Aquesta obra està contemplada en el Pla d’inversions del Servei d’Abastament d’Aigua 2022-2023 i serà executada en el marc de la concessió del servei a AGBAR. El projecte complet té un pressupost d’1.684.881,98 d’euros ─la fase 1 ascendeix a 548.358,15 euros─.

La xarxa d’aquesta urbanització està formada principalment per canonades de fibrociment, que es troben molt envellides pel fet d’haver superat la seva vida útil. Aquestes condicions de les instal·lacions comporten l’aparició d’avaries de forma freqüent, que provoquen deficiències en la prestació del servei i molèsties al veïnat per talls en el subministrament d’aigua. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Rubí ha impulsat la redacció del projecte i l’execució de les obres de renovació de la xarxa.

"Fa vora 50 anys es va posar la xarxa d’aigua a Vallhonrat, que ja ha arribat al final de la seva vida útil. I ara implementem una renovació total de la xarxa d’abastament", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

A la fase 1 es renovaran un total de 1.860 metres de xarxa, així com 76 escomeses, 31 vàlvules de seccionament i 6 hidrants, com a elements principals.