Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns s’inicien la 2a i 3a fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat Com a la primera fase, els treballs contemplen la renovació d’instal·lacions, adequant el material de la xarxa, incorporant vàlvules de sectorització i renovant els hidrants, entre altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dilluns s’inicien la 2a i 3a fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable a Can Vallhonrat

Com a la primera fase, els treballs contemplen la renovació d’instal·lacions, adequant el material de la xarxa, incorporant vàlvules de sectorització i renovant els hidrants, entre altres

Les obres arrencaran al c. Compositor Granados i avançaran direcció est (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les obres arrencaran al c. Compositor Granados i avançaran direcció est (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La setmana vinent és previst que s’iniciï la segona i tercera fase de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la urbanització de Can Vallhonrat, després que ja s’hagi dut a terme la primera fase. La inversió completa contempla la renovació de la xarxa de tot el barri, però donada la magnitud del projecte, l’actuació s’ha dividit en 4 fases, que es van executant consecutivament.

En termes generals, les obres es duen a terme sense necessitat de tallar cap carrer i deixant lliure l’entrada i sortida als habitatges. Només en moments puntuals, en què s’hagi d’actuar als creuaments de determinats carrers, per exemple, caldrà tallar el trànsit o limitar els accessos. Aquestes afectacions s’aniran comunicant a mesura que avancin els treballs.

Aquest proper dilluns començarà una nova fase, que s’executarà des del c. Compositor Granados en direcció est. El termini d’execució és de 7 mesos i, per tant, es preveu que finalitzin a la tardor d’enguany.

Amb l’execució conjunta de les dues fases d’obra estem accelerant l’entrada en servei de les millores a la xarxa d’abastament. Aquesta renovació total de la xarxa del barri era imprescindible en una instal·lació que té ja cinquanta anys i ha arribat al final de la seva vida útil”, explica Andrés Medrano Muñoz, regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal.

Aquesta obra està contemplada en el Pla d’inversions del Servei d’Abastament d’Aigua 2022-2023 i serà executada en el marc de la concessió del servei a AGBAR. El projecte complet té un pressupost d’1.684.881,98 d’euros ─les fase 2 i 3 ascendeixen a 816.560,27  euros─.

 

Millora de la xarxa

La xarxa d’aquesta urbanització està formada principalment per canonades de fibrociment, que es troben molt envellides pel fet d’haver superat la seva vida útil. Aquestes condicions de les instal·lacions comporten l’aparició d’avaries de forma freqüent, que provoquen deficiències en la prestació del servei i molèsties al veïnat per talls en el subministrament d’aigua.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Rubí ha impulsat la redacció del projecte i l’execució de les obres de renovació de la xarxa.

Entre d’altres, els treballs contemplen la renovació d’instal·lacions, adequant el material de la xarxa, incorporant vàlvules de sectorització i renovant els hidrants.

Objectius de Desenvolupament sostenible