Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Designats els membres de les meses electorals per als comicis del 26 de juny A partir d’aquest dilluns, l’Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Designats els membres de les meses electorals per als comicis del 26 de juny

A partir d’aquest dilluns, l’Ajuntament farà arribar les notificacions i lliurarà tota la documentació a les persones escollides

El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari.
El sorteig dels membres de mesa s’ha fet en el marc d’un ple extraordinari

Aquest dilluns s’han designat els membres de les meses electorals i els seus suplents de cara als comicis generals del proper 26 de juny. Les persones que desenvoluparan aquesta funció han estat escollides per sorteig en el marc d’un ple extraordinari, mitjançant una aplicació informàtica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’Ajuntament començarà a comunicar les designacions aquest mateix dilluns. Juntament amb la notificació, els rubinencs escollits rebran un manual d’instruccions on s’explica amb detall el funcionament de la jornada electoral i les seves competències com a presidents o vocals.

Els ciutadans que per algun motiu no puguin exercir la responsabilitat que se’ls ha designat, hauran de presentar la reclamació corresponent a la Junta Electoral de zona en els set dies posteriors a la notificació.

Com és habitual, el consistori oferirà una sessió formativa per als membres de mesa uns dies abans dels comicis. Aquest any, a més, també rebran una formació especial les 47 persones aturades que, com a novetat, faran les funcions de representats de l’administració durant la jornada electoral. La seva tasca consistirà a transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini de cadascuna de les meses que tinguin assignades, així com les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació. Segons les tasques que hagin de realitzar durant el dia de les eleccions, els representants de l’administració percebran de la subdelegació del govern una quantitat econòmica que oscil·larà entre els 250 € i els 125 €.

53.822 electors
Un total de 53.822 rubinencs i rubinenques tindran dret a vot a les properes eleccions generals, en què s’ha d’escollir la nova composició del Congrés del Diputats i del Senat.

La distribució de col·legis i meses es manté respecte a l’anterior convocatòria, la del 20 de desembre. Així, Rubí disposarà de 27 col·legis i 83 meses electorals.