Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mal temps obliga a ajornar l'obertura de la pista de gel fins dilluns La instal·lació, que es podrà utilitzar fins a l’11 de gener, és el principal reclam de la programació de Nadal impulsada pel Servei de Comerç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El mal temps obliga a ajornar l'obertura de la pista de gel fins dilluns

La instal·lació, que es podrà utilitzar fins a l’11 de gener, és el principal reclam de la programació de Nadal impulsada pel Servei de Comerç

La pista de gel està ubicada a la plaça de la Nova Estació (foto: Localpres).
La pista de gel està ubicada a la plaça de la Nova Estació (foto: Localpres)

L’obertura de la pista de gel impulsada pel Servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí dins la programació d’activitats de Nadal ha quedat ajornada fins dilluns 1 de desembre davant la previsió de precipitacions durant tot el cap de setmana. Aquest retard en la posada en marxa permetrà solucionar els petits desperfectes que hi han ocasionat les pluges i el vent durant la nit de divendres.

La nova proposta, que compta amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR), és un dels grans atractius d’aquestes festes. La pista estarà operativa fins a l’11 de gener a la plaça de la Nova Estació. Els dies laborables dins el període lectiu, obrirà de 17 h a 21 h, mentre que els dissabtes, els festius i durant les vacances escolars, funcionarà d’11 h a 14 h i de 16 h a 21 h; a excepció del 24 i 31 de desembre, que tancarà a les 20 h.

L’activitat, organitzada per l’empresa especialitzada N-ICE Skating, té un cost molt assequible en comparació amb altres pistes de gel. Les entrades tenen un preu de 5 € i inclouen el lloguer dels patins i 30 minuts d’utilització de la pista. A més, gràcies a la col·laboració entre l’empresa i la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí, es podran aconseguir vals de descompte de 2 € als establiments associats, vàlids per als dies 1, 2, 3, 4, 9, 10, 11, 15, 16, 17 i 18 de desembre, i 8 de gener. D’altra banda, les escoles tindran ocasió d’accedir a la pista en horari matinal amb un preu reduït del 50%.

La pista té unes dimensions de 30 m x 12 m, i compta amb unes carpes on s’ubiquen les taquilles i un espai habilitat per calçar-se els patins. Per utilitzar-la, serà obligatori portar guants que, en cas de no disposar-ne, es podran adquirir a la mateixa instal·lació al preu d’1 €.

Viure i comprar a Rubí
La pista de gel és només una de les moltes propostes incloses al programa de Nadal dissenyat pel Servei de Comerç. Les activitats arriben sota el paraigua de la campanya de promoció del comerç local Rubí, on visc, on compro, que en aquesta reedició incorpora com a personatge central un Pare Noel que fa les seves compres al municipi.

Entre les diferents propostes, hi ha les fires de la plaça del Doctor Guardiet: la Fira del producte nadalenc, del 5 al 8 de desembre; la Fira del producte alimentari, del 12 al 14 de desembre; i el Mercat d’art, organitzat conjuntament amb l’Associació Sant Galderic, que reunirà peces úniques de creadors locals entre el 19 i el 21 de desembre. També se celebrarà la tradicional Fira de Reis, que s’ubicarà del 2 al 5 de gener a la plaça Catalunya i on es podran adquirir els productes dels artesans i artesanes del Mercat d’Artesania de Rubí. La mostra està organitzada per la regidoria de Comerç i l’Associació Sant Galderic.

A banda de totes aquestes propostes, els rubinencs i rubinenques podran gaudir durant les festes de Nadal de diversos espectacles i animacions itinerants. A la plaça del Doctor Guardiet, es podrà veure el 12 i 13 de desembre el Carilló de Nadal de la companyia La Tal; els dies 27 i 28, la companyia Itinerància hi muntarà un laberint; i el 3 de gener, hi tindrà lloc l’activitat El circ de la Berta. A més, l’illa de vianants comptarà amb l’animació musical de Dia’n Swing i de l’Associació Rubí Musical s. XXI en diferents jornades.

El programa d’activitats per aquest Nadal també inclou propostes clàssiques com el Tió gegant dels comerciants, que es mourà entre el 12 i el 24 de desembre tant pel centre com pels barris, i el Trenet dels comerciants, que també abastarà diverses zones de Rubí entre el 5 de desembre i el 4 de gener. Com a novetat, les parades del trenet s’acompanyaran, un dia a cada barri, d’una ludoteca de jocs en català, gràcies a la col·laboració del Servei de Política Lingüística i el Servei Local de Català.

Totes aquestes propostes es completaran amb les diverses campanyes de les associacions comercials, que inclouen sortejos i concursos relacionats amb la temàtica nadalenca.