Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continental explica a la Xarxa Rubí Empresa la seva experiència d’innovació en recursos humans La tercera sessió del projecte impulsat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa ha abordat la importància de les persones en els processos d’innovació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Continental explica a la Xarxa Rubí Empresa la seva experiència d’innovació en recursos humans

La tercera sessió del projecte impulsat per l’Oficina de Serveis a l’Empresa ha abordat la importància de les persones en els processos d’innovació

Sandra Rico, de Continental, ha explicat els canvis implantats per aquesta empresa a partir del 2008.
Sandra Rico, de Continental, ha explicat els canvis implantats per aquesta empresa a partir del 2008

La Masia de Can Serra ha acollit aquest dimarts la tercera sessió grupal de la Xarxa Rubí Empresa, impulsada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí amb el suport de la Diputació de Barcelona i el CIT. La trobada, titulada Com promoure la innovació al teu equip, ha comptat amb la participació de l’empresa Continental, que ha exposat la seva experiència pràctica en aquest àmbit.

A la primera part de la sessió, Imma Pérez, directora de Nottopic, ha traslladat als assistents la importància de la cultura innovadora: “Afavoreix el desenvolupament de canvis positius [...], promou el creixement sostenible, la millora de l’organització i de les persones que en formen part”.

Amb l’objectiu d’evidenciar la incidència positiva que té la innovació en equips humans, l’OSE ha convidat a la sessió d’aquest dimarts Sandra Rico, Recruitment & HR Developement de l’empresa Continental, amb seu a Rubí i dedicada a la producció de quadres d’instruments per a l’automòbil. Durant la seva intervenció, Rico ha explicat els canvis introduïts per aquesta companyia el 2008 amb l’objectiu de promoure la innovació a tota l’organització. La responsable de recursos humans de Continental ha detallat que l’aleshores gerent de l’empresa a Rubí va impulsar la implantació de dos conceptes creats per Toyota ─lean manufacturing i lean administration─ per tal d’optimitzar tant els processos de fabricació com, molt especialment, els administratius. Les novetats introduïdes van significar un canvi de conducta progressiu a tot l’equip humà de l’empresa, que va passar a dedicar la majoria del seu temps a feines generadores de valor, tot reduint aquells processos administratius que no fossin realment necessaris.  

Sandra Rico també ha exposat a la sessió d’aquest dimarts exemples concrets de les pràctiques innovadores de Continental, com ara els workshops, els cafès amb la direcció de l’empresa o els diversos canals de comunicació amb els treballadors. “Per poder innovar cal crear un ambient obert i participatiu”, ha manifestat la tècnica de recursos humans, qui ha assegurat que els canvis de conducta implantats des del 2008 ja formen part de l’ADN de Continental i s’han convertit en un valor corporatiu.

La tercera sessió grupal de la Xarxa Rubí Empresa també ha comptat amb la participació de Sònia Yanguas, experta en estratègia de recursos humans, que ha dirigit una dinàmica de grup amb els assistents per aprofundir en la cultura innovadora.

Xarxa Rubí Empresa
La Xarxa Rubí Empresa, impulsada en el marc dels projectes de millora de la competitivitat de l’OSE ─dins el Pla de mesures anticrisi 2015─, té com a objectiu fomentar la innovació de les empreses ubicades al territori, així com la creació d’una comunitat d’empreses complementàries entre si, de diferents sectors d’activitat, on es promoguin les relacions de confiança. A més de les sessions grupals, les firmes participants compten amb un acompanyament individualitzat i un pla estratègic adreçat a generar innovació en diferents aspectes i millorar la seva competitivitat.

En aquests moments s’està desenvolupant la segona edició de la Xarxa Rubí Empresa Innovem a Rubí, innovem a l’empresa, amb la participació d’Arditec, BJC-Siemens, Campos Estela, Complift, Dormity.com, DSV Road Spain, Ecofred Sistemas, Integral Maquinaria, Interactivos i Parcs i Jardins. A les sessions grupals, però, també hi assisteixen les empreses que van prendre part a l’edició del 2014: Grifoll Print Promotions, Bernui Exclusivas, Fervinter, Folegax, Cartonatges Rubí, Copymat, Dispensari Veterinari del Vallès, Alzamora Dental, Empenta Consulting, Mas Acoustics, Serca Injecció de Plàstics i Tubos Capilares. 

Imatges relacionades

Participants a la sessió de la Xarxa Rubí Empresa
Participants a la sessió de la Xarxa Rubí Empresa
Imma Pérez, de Nottopic
Imma Pérez, de Nottopic
Presentació de la sessió
Presentació de la sessió