Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Confinades una quinzena d’empreses del polígon Rubí Sud com a conseqüència d’una fuita química a Castellbisbal A hores d’ara s’estan duent a terme les tasques de transvasament del producte químic a un dipòsit controlat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Confinades una quinzena d’empreses del polígon Rubí Sud com a conseqüència d’una fuita química a Castellbisbal

A hores d’ara s’estan duent a terme les tasques de transvasament del producte químic a un dipòsit controlat

La fuita ha tingut lloc a l'empresa Parking Service, ubicada al polígon Ca n'Estapé de Castellbisbal (foto: Parking Service).
La fuita ha tingut lloc a l'empresa Parking Service, ubicada al polígon Ca n'Estapé de Castellbisbal (foto: Parking Service)

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest dimarts al matí el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d’alerta per un accident a l’empresa Parking Service, ubicada al polígon industrial de Ca n’Estapé de Castellbisbal. Com a conseqüència del núvol que s’ha generat arran de la fuita ocorreguda en aquesta companyia, s’ha demanat el confinament de les empreses d’aquest polígon, així com d’una quinzena de firmes més del PAE Rubí Sud de la nostra ciutat.

A les 7.09 h, l’empresa Parking Service de Castellbisbal ha avisat d’una fuita en un dipòsit d’uns 30.000 litres de capacitat, que ha format un núvol sobre el polígon de Ca n’Estapé de la ciutat veïna. Com a conseqüència d’aquesta fuita de producte químic ─corrosiu i no tòxic─, els treballadors de la companyia han estat evacuats i s’han confinat els de les indústries properes. Després que el vent hagi canviat de direcció, i com a mesura preventiva, també s’ha optat per confinar els empleats d’una quinzena d’empreses del polígon industrial Rubí Sud, proper a la zona afectada.

A hores d’ara s’estan realitzant les tasques de transvasament del producte químic a un altre dipòsit i es preveu que quan finalitzin aquests treballs, i tenint en compte que el núvol s’ha reduït considerablement, les diferents empreses confinades podran tornar a la normalitat.

La Policia Local de Rubí està donant suport en les tasques de desviament del trànsit, ja que els accessos al polígon de Ca n’Estapé de Castellbisbal estan tancats.