Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Pressuposts Participatius 2020 entren en fase d’implementació Les actuacions proposades per la ciutadania es començaran a executar durant aquest estiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Pressuposts Participatius 2020 entren en fase d’implementació

Les actuacions proposades per la ciutadania es començaran a executar durant aquest estiu

Debat de l'edició que ara acaba (Foto: Ajuntament/Localpres).
Debat de l'edició que ara acaba (Foto: Ajuntament/Localpres)

Millorar el parc de Ca n’Alzamora, ampliar la zona d’ombra el parc del Rivo Rubeo, millorar els equips de l’Escola de Música, una prova pilot contra el mosquit tigre i una aplicació pensada per a famílies amb persones amb diversitat funcional al seu càrrec són les accions que la ciutadania va decidir tirar endavant a la darrera edició dels Pressupostos Participatius. Amb la redacció i publicació de la memòria del procés per a majors de 16 anys i la memòria del procés per a infants i adolescents a la plataforma Rubí Participa es tanca el procés ciutadà que ara entra a la fase d’implementació.

Aquestes són les accions que es van proposar i debatre durant l’exercici 2019 i que començarà la seva execució durant aquest 2020.

Pel que fa al procés d’infants i adolescents, properament es tirarà endavant la instal·lació d’equipament esportiu i la posada en marxa d’aparcaments segurs per a bicicletes que són les propostes que es van treballar a través del Consell dels Infants i Adolescents durant l’any 2019.

L’edició 2021 dels pressupostos participatius s’ajorna
La situació sanitària ha obligat a traslladar a l’any vinent l’edició dels Pressupostos Participatius d’enguany. La intenció d’aquesta edició era fomentar la participació i el debat presencial per enfortir el debat i la implicació ciutadana en la presa de decisions. Les mesures sanitàries encaminades a fer front a la pandèmia ho han impedit. Per aquest motiu, s’ha decidit traslladar l’edició d’enguany a l’any 2021.

El regidor de Participació Ciutadana, Pau Navarro Cano, ho ha explicat així: “els objectius d'aquest 2020 buscaven augmentar la participació i la qualitat d'aquesta en tot el seu procés: des de la presentació de propostes fins a les votacions de les mateixes; objectius que, a causa de la situació de pandèmia, queden fixats per la propera edició. Pel que fa als processos participatius d'infants i adolescents, treballem per mantenir l'edició d'aquest any, el seu format permetria una millor adaptabilitat a les mesures sanitàries de la Covid19”

Memòria Pressupostos Participatius 2018
Els resultats de l’edició del 2018 ja es poden consultar a la plataforma Rubí Participa. L’apartat on infants i adolescents recull les propostes, els debats i la implementació de propostes proposades. L’apartat dedicat als majors de 16 anys també recull tot el desenvolupament del procés