Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimecres començaran les obres de condicionament del carrer Puigmal, a Can Ximelis El consistori executarà un mur de contenció amb micropilotatges per evitar el despreniment de terres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dimecres començaran les obres de condicionament del carrer Puigmal, a Can Ximelis

El consistori executarà un mur de contenció amb micropilotatges per evitar el despreniment de terres

Les obres permetran que aquest espai recuperi les condicions d’accés com a camí.
Les obres permetran que aquest espai recuperi les condicions d’accés com a camí

Aquest dimecres s'iniciaran les obres de condicionament del carrer Puigmal, ubicat a la urbanització de Can Ximelis. Els treballs consistiran a realitzar un mur de contenció amb micropilotatges, un element constructiu destinat a suportar l’empenta horitzontal de les terres que conté per evitar el seu despreniment. Les obres, que duu a terme Catalana de Inversión y Construcción Tres SL, empresa especialitzada en aquesta tècnica, tenen una durada prevista d’entre tres i quatre setmanes i un pressupost de 276.335,52 euros. Tot i que estava previst que l'obra comencés dilluns 21 de gener, per problemes tècnics relacionats amb la maquinària de l'empresa contractada, les feines començaran finalment dimecres 23 de gener.

Abans d’executar el mur s’han realitzat unes tasques prèvies: s’han retirat les terres i els murets que van caure, s’han col·locat tanques, s’ha perfilat el talús de les finques on s’havien desprès terres, s’han instal·lat tanques tipus new jersey per contenir les terres a la part baixa del talús ─al c. Mulhacen─ i s’ha realitzat un petit muret per contenir les terres que poguessin caure dels veïns ─les parcel·les amb entrada pel c. Montseny─. A partir d’aquest dimecres es comença a construir el mur de contenció amb micropilotatges, una tècnica que consisteix a realitzar perforacions al sòl on, posteriorment, s’hi col·locaran tot un seguit de pilars, l’un al costat de l’altre, per contenir les terres. Quan el mur estigui enllestit, d’aquí a dues o tres setmanes previsiblement, es col·locarà llosa de formigó al camí amb l’objectiu que el veïnat pugui circular-hi en condicions, una actuació que té un termini previst d’execució d’una setmana.

Mentrestant, l’Ajuntament està treballant en la redacció del projecte d’urbanització d’aquells espais de la zona que encara estan pendents d’urbanitzar.