Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el cribratge intensiu per detectar la Covid-19 entre persones usuàries del CAP Anton de Borja Personal voluntari de Creu Roja dona suport logístic a les proves, que es realitzen a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler entre aquest dimarts i divendres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el cribratge intensiu per detectar la Covid-19 entre persones usuàries del CAP Anton de Borja

Personal voluntari de Creu Roja dona suport logístic a les proves, que es realitzen a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler entre aquest dimarts i divendres

La Creu Roja dona suport en l'organització del cribratge (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
La Creu Roja dona suport en l'organització del cribratge (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

Aquest dimarts al matí, s'ha iniciat un cribratge intensiu contra la Covid-19 adreçat a veïns i veïnes de la zona del CAP Anton de Borja. L'actuació es duu a terme a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler entre dimarts a divendres, de 8.30 a 14 h i de 15.30 a 21 h.

Les proves PCR van a càrrec de professionals del Banc de Sang i Teixits i compten amb el suport logístic de membres de Creu Roja, que s'encarreguen d'ordenar les cues al carrer i vetllar perquè no es produeixin aglomeracions, de rebre la ciutadania a l'equipament i comprovar totes les mesures de protecció individual –ús correcte de la mascareta i rentat de mans abans d'entrar a la Biblioteca–, i d'acompanyar les persones fins al lloc de realització de la prova, garantint en tot moment la distància correcta de seguretat. Creu Roja ha destinat a aquestes tasques un equip de deu persones, que cobriran tots els dies i franges horàries del cribratge.

L'actuació també compta amb la col·laboració de les agents pel civisme de l'Ajuntament. Durant tota la setmana, aquestes realitzaran tasques de sensibilització a peu de carrer pels barris de la zona d'influència del CAP Anton de Borja, amb l'objectiu de comunicar a la ciutadania la importància de sotmetre's a les proves.

 

Intervenció comunitària per frenar el virus

El cribratge que ha començat aquest dimarts respon a una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 establerta pel Departament de Salut amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Consorci Sanitari de Terrassa i el Banc de Sang i de Teixits. Aquesta es basa en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

L'actuació, que es fa entre el 24 i el 27 de novembre, s'adreça a la població asimptomàtica de més de 16 anys de la zona que correspon al Centre d’Atenció Primària Anton de Borja. Des d'aquest equipament sanitari, s'ha enviat un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues. Els usuaris d’aquest CAP que no hagin rebut l’SMS es poden acostar igualment a la Biblioteca per fer-se la prova. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit.

Els resultats de la PCR s’enviaran per SMS i també es podran consultar al portal La Meva Salut. Els casos positius seran contactats pel seu equip d’atenció primària, que en farà el seguiment oportú.

L’Ajuntament de Rubí col·labora en la difusió de les proves a través de cartelleria, mitjans corporatius i xarxes socials. L’objectiu és arribar a tota la comunitat per aconseguir la màxima participació possible.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Les proves per a la detecció de la Covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.