Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc anys d’emprenedoria a les escoles de Rubí L’alcaldessa en funcions ha visitat aquest dissabte als nens i nenes de cinquè de les escoles Montessori, Pau Casals, Teresa Altet i Rivo Rubeo que han desenvolupat diferents cooperatives durant el curs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cinc anys d’emprenedoria a les escoles de Rubí

L’alcaldessa en funcions ha visitat aquest dissabte als nens i nenes de cinquè de les escoles Montessori, Pau Casals, Teresa Altet i Rivo Rubeo que han desenvolupat diferents cooperatives durant el curs

L’alcaldessa en funcions a les parades de plaça Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa en funcions a les parades de plaça Catalunya (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí participa des de 2014 al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que desenvolupa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis participants. En el marc d’aquesta iniciativa pedagògica, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport dels serveis municipals. En el cas de Rubí, tècnics de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) van visitar fa uns mesos les escoles participants i van ajudar l’alumnat en el procés de constitució de les seves respectives cooperatives.

Durant el curs 2018-2019, ha participat del projecte l’alumnat de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet. Els nens i nenes han constituït nou cooperatives, que aquest dissabte s’han instal·lat a la plaça de Catalunya per vendre els seus productes: Pauperativa i Mercapauca del Pau Casals, Montessori in world, Monte Mix i I.C.M de l’escola Montsessori; Coopecraks i Difer&Crea del Teresa Altet i CRA5 i OFAM5 del Rivo Rubeo.

Dissabte, l’alumnat ha rebut la visita de l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones en funcions, Marta García, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local en funcions, Rafael Güeto. La màxima representant de la ciutat ha explicat que el procés de creació de les cooperatives permet que aquests nois i noies “adquireixin capacitats, habilitats i valors que difícilment es poden aprendre d’una altra manera que no sigui a través l’experiència” i ha recordat que també han desenvolupat  competències  personals  relacionades amb “l’autonomia i la presa de decisions, la reflexió i l’assumpció de les conseqüències dels propis actes. També han hagut de treballar en equip, comunicar-se i arribar a acords”.

Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. El projecte defensa els beneficis d’incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles: augment de la relació entre el sistema educatiu i el productiu, increment de la qualitat del treball, millora del resultats educatius i promoció de l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals.

A més, els beneficis de les cooperatives es destinaran a entitats solidàries que es donaran a conèixer durant la cloenda de la iniciativa que tindrà lloc pròximament a l’Ateneu municipal.