Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centenars de rubinencs visiten la Font del Ferro amb motiu del seu 30è aniversari L’empresa municipal, que treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha organitzat aquest diumenge una jornada de portes obertes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Centenars de rubinencs visiten la Font del Ferro amb motiu del seu 30è aniversari

L’empresa municipal, que treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha organitzat aquest diumenge una jornada de portes obertes

Els usuaris d’aquest recurs municipal han tingut un gran protagonisme durant la jornada de portes obertes d’aquest diumenge (foto: Localpres).
Els usuaris d’aquest recurs municipal han tingut un gran protagonisme durant la jornada de portes obertes d’aquest diumenge (foto: Localpres)

La Font del Ferro ha viscut aquest diumenge una jornada de portes obertes molt especial amb motiu del seu 30è aniversari. Al voltant de 400 rubinencs s’han acostat fins a la finca del carrer Càceres per compartir amb els treballadors i usuaris de l’empresa municipal la celebració d’aquesta efemèride, en el marc de la qual han tingut lloc diverses activitats familiars, visites guiades a les instal·lacions i vendes de plantes.

Durant la jornada, els visitants han pogut conèixer de primera mà la feina que es fa als diferents àmbits de la Font del Ferro: el Centre Especial de Treball, que ocupa nou persones, i els dos serveis assistencials ─el Servei de Teràpia Ocupacional i el Servei Ocupacional d’Inserció─, amb un total de 25 usuaris. A més, els infants han participat en divertits tallers on han après a fer manualitats amb material de reciclatge i a plantar diverses espècies que després s’han pogut endur a casa.

Molts dels visitants han aprofitat l’ocasió per adquirir les plantes que es cultiven al viver, assessorats pels propis treballadors. Aquells que s’hi han gastat una quantitat mínima han estat obsequiats amb un barret commemoratiu del 30è aniversari de la Font del Ferro.

El moment central de la jornada s’ha produït al migdia amb els parlaments de l’alcaldessa, Ana María Martínez, de la gerent de l’empresa municipal, Rocío Elvira, i d’un dels usuaris del Servei Ocupacional d’Inserció, Nidier Montañés. La màxima responsable municipal ha refermat davant dels assistents el compromís de l’Ajuntament amb la Font del Ferro, que s’ha palesat en la posada en marxa d’un Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional i d’un Pla estratègic de la Font del Ferro ─dotat amb més de 575.000 €─. Martínez també ha fet valer el treball d’inclusió social realitzat des d’aquest recurs municipal en els darrers 30 anys i ha tingut paraules de record per a totes les persones que han passat per la finca, especialment per a aquelles que ja no hi són.

De la seva banda, la gerent de la Font del Ferro, Rocío Elvira, ha expressat la satisfacció de l’equip de la finca per haver assolit aquest 30è aniversari: “Volem celebrar-ho amb alegria per haver arribat a aquesta fita, i amb il·lusió perquè la Font del Ferro té projecte de futur obert a la ciutat de Rubí i compromès amb les persones amb discapacitat”. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Nidier Montañés que, en nom dels usuaris i els treballadors dels serveis assistencials de la Font del Ferro, ha valorat molt positivament la transformació que estan vivint a l’empresa municipal.

Durant la jornada, s’ha exposat el mural commemoratiu elaborat conjuntament pels alumnes de l’Escola Teresa Altet i del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol en el marc del taller Creant connexions.

Imatges relacionades

Durant la jornada, s'han venut moltes plantes (foto: Localpres)
Durant la jornada, s'han venut moltes plantes (foto: Localpres)
Els infants han gaudit de tallers (foto: Localpres)
Els infants han gaudit de tallers (foto: Localpres)
Centenars de persones han visitat el recinte (foto: Localpres)
Centenars de persones han visitat el recinte (foto: Localpres)
L'alcaldessa, durant la seva intervenció (foto: Localpres)
L'alcaldessa, durant la seva intervenció (foto: Localpres)