Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Caçadors de trastets' ha quedat finalista al 8è Premi Europeu de Prevenció de Residus El projecte rubinenc promou la millora de l'estat dels boscos i l'entorn natural, conscienciant la ciutadania perquè no malmeti el medi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

'Caçadors de trastets' ha quedat finalista al 8è Premi Europeu de Prevenció de Residus

El projecte rubinenc promou la millora de l'estat dels boscos i l'entorn natural, conscienciant la ciutadania perquè no malmeti el medi

Els Caçadors de trastets acostumen a organitzar jornades de neteja de l'entorn durant el Dia de la Terra (foto: Localpres).
Els Caçadors de trastets acostumen a organitzar jornades de neteja de l'entorn durant el Dia de la Terra (foto: Localpres)

La iniciativa Caçadors de trastets, impulsada pel rubinenc Javier Ruiz Rojas, ha quedat finalista a la categoria “Ciutadans” del 8è Premi Europeu de Prevenció de Residus. Aquest guardó es convoca per reconèixer les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A l’última edició, celebrada el novembre passat, es van organitzar múltiples activitats arreu d’Europa, algunes de les quals van tenir lloc a Rubí, entre elles una jornada de neteja de l’entorn natural promoguda per Caçadors de trastets.

El projecte rubinenc, que l’any 2013 també va arribar a la fase final d'aquest certamen europeu, busca millorar l'estat dels boscos i l'entorn natural i aconseguir conscienciar la ciutadania perquè no torni a malmetre el medi en un futur. Rojas ha organitzat, des de l’any 2013, 16 jornades de neteja, mobilitzant 1.400 persones i recollint 3,5 tones de residus. Per sensibilitzar els més petits ha anat construint un set d’activitats i jocs educatius en cada ocasió. Per tot això, l'any 2014 Caçadors de trastets va guanyar la 9a edició dels Premis al civisme de Rubí.

Altres projectes catalans reconeguts en aquesta edició
A banda de Caçadors de trastets, en aquesta 8a edició del Premi Europeu de Prevenció de Residus també ha resultat premiada l’empresa catalana Caprabo en la categoria “Empresa” per la campanya Jo em comprometo!, mentre que l’escola verda Lluçanès, de Prats de Lluçanès, ha quedat finalista a la categoria “Institucions escolars” gràcies al projecte We are a sustainable community.

En edicions anteriors, també han arribat a la fase final dels guardons dues iniciatives impulsades per l’empresa de càtering rubinenca Campos Estela: el projecte Vespa i Vispa ─a la 7a edició─ i l’acció Pesa i Pensa ─a la 6a edició─.