Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bernat Millet exposa a l'Aula Cultural la seva visió fotogràfica dels campaments sahrauís L'espai expositiu municipal presenta a partir d'aquest dijous i fins al 31 d'octubre la mostra "Bitter Sweet Soft. La resiliència del poble sahrauí" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Bernat Millet exposa a l'Aula Cultural la seva visió fotogràfica dels campaments sahrauís

L'espai expositiu municipal presenta a partir d'aquest dijous i fins al 31 d'octubre la mostra "Bitter Sweet Soft. La resiliència del poble sahrauí"

Detall d'una de les fotografies de "Bitter Sweet Soft" (foto: Bernat Millet).
Detall d'una de les fotografies de "Bitter Sweet Soft" (foto: Bernat Millet)

L'Espai Expositiu Aula Cultural mostra a partir d'aquest dijous Bitter Sweet Soft. La resiliència del poble sahrauí, una selecció de les fotografies que integren el projecte del mateix nom del santcugatenc Bernat Millet. L'exposició, organitzada pel Museu Municipal Castell (MMUC), es podrà visitar gratuïtament fins al proper 31 d'octubre.

Bitter Sweet Soft és el primer fotollibre publicat per l'editorial Lumínic. Es tracta d'un projecte nascut ara fa deu anys, quan Bernat Millet va viatjar als camps de refugiats sahrauís d'Algèria per retratar la seva realitat. Les imatges que inclou estan captades amb càmera de plaques i s'enfoquen en la vida quotidiana, conformant un relat de les coses íntimes on la família és la pedra angular. L'obra de Millet explica com en aquest paratge inhòspit hi brollen esperances, com els seus habitants s'aixequen per rebel·lar-se contra la condemna de l'oblit i cridar que encara queden forces per seguir lluitant.

Tot i que no ha estat fins a aquest 2021 que les fotografies del projecte Bitter Sweet Soft s'han materialitzat en un fotollibre i en una exposició gràcies a una campanya de micromecenatge, el treball de Bernat Millet ja fa temps que es pot veure arreu del món. Va ser exposat a la National Portrait Gallery de Londres, a la Galeria Esfera de Sant Cugat i al Festival Revela't de fotografia analògica, i també ha aparegut a diferents revistes especialitzades. Ara, el projecte arriba a l'Espai Expositiu Aula Cultural de Rubí, on es podrà admirar fins al 31 d'octubre en el següent horari: dijous i divendres, de 17 a 20 h; i dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. La resta de dies, l'equipament resta tancat.