Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bea Ortiz i Antonio Orozco conviden els rubinencs a gaudir intensament de la Festa Major Durant el multitudinari pregó, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha reconegut la contribució de les entitats i la força de la ciutadania rubinenca https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Bea Ortiz i Antonio Orozco conviden els rubinencs a gaudir intensament de la Festa Major

Durant el multitudinari pregó, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha reconegut la contribució de les entitats i la força de la ciutadania rubinenca

Antonio Orozco durant el pregó (foto: Localpres).
Antonio Orozco durant el pregó (foto: Localpres)

La waterpolista rubinenca Bea Ortiz i el cantant Antonio Orozco han inaugurat aquest dimarts la Festa Major 2016 amb el tradicional pregó des del balcó de l’Ajuntament. Acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de diversos regidors, els dos pregoners han convidat els rubinencs i rubinenques a viure amb intensitat els sis dies de celebració, prenent els carrers de la ciutat i gaudint de les més de 200 activitats programades.

Bea Ortiz, seleccionada per anar als Jocs Olímpics de Rio amb l’equip espanyol de waterpolo, ha compartit amb els presents les seves vivències de la Festa Major: “M’agrada veure com la ciutat es transforma, les places i els carrers s’omplen de vida, de gent, i això em permet retrobar-me amb persones que fa temps que no veig”. L’esportista ha animat els rubinencs i rubinenques a aprofitar la gran diversitat d’activitats previstes i ha tingut un record especial per a les propostes de caràcter esportiu, “exemple de la gran vida esportiva que té la ciutat durant tot l’any” i dels valors que hi van lligats, com ara “l’esforç, la disciplina, la dedicació, el treball en equip, el respecte, la superació...”.

Abans de cedir la paraula al seu company de pregó, Ortiz s’ha confessat orgullosa de la Festa Major de Rubí, tot assegurant que “som l’enveja de la comarca”.

També amb entusiasme s’ha expressat Antonio Orozco, qui, després d’agrair l’honor d’inaugurar la Festa Major, s’ha desfet del discurs que portava preparat per compartir amb profunda emoció la seva estreta vinculació amb Rubí: “Fa 15-16 anys, vaig arribar per primer cop a la ciutat amb una mà al davant i una altra al darrere [...], una família de grans músics d’aquesta ciutat em van recollir, em van donar casa seva, em van ensenyar a viure, em van ensenyar a composar... i és aquí on van començar els meus somnis, és aquí on van néixer cadascuna de les cançons que m’han representat pel món. L’únic que puc dir-vos a tots és gràcies per l’afecte, gràcies per l’emoció, gràcies per cada dia viscut amb mi, gràcies per tant d’amor”.

El cantant ha assegurat que Rubí és sempre present, tant per a ell com per als seus músics, just abans d’acomiadar-se amb un sonor “visca Rubí!” que ha desfermat l’eufòria entre els seus seguidors locals.

La força de la gent
Des del balcó del consistori, l’alcaldessa també ha animat la ciutadania a gaudir d’un programa d’activitats “que intenta recollir tots els accents i tots els colors de Rubí”, i que “s’articula amb la participació imprescindible de les entitats de la ciutat, que constitueixen el nostre gran motor cívic i cultural”. Entre totes les propostes d’aquesta Festa Major, Martínez ha destacat la novetat que suposen el Rubí Random Music Festival, la festa Holi o el mercat de l’illa de vianants, que enguany estrena ambientació.

L’alcaldessa també ha tingut de temps de felicitar el Grup Fotogràfic El Gra pel seu 50è aniversari i d’agrair l’esforç de tots aquells que fan possible la celebració. Però, sobretot, ha apel·lat a l’orgull dels rubinencs i rubinenques: “El millor de Rubí és la seva gent, la seva voluntat de ser i, malgrat les dificultats, la seva voluntat de prosperar i millorar el futur col·lectiu”. Una reflexió que ha recuperat al final de l’acte per refermar que “una ciutat és els seus carrers, els seus espais, el seu comerç... però tot això no serveix de res sense la força de la seva gent”.

L’acte d’inici de la Festa Major, que enguany estrenava format amb la participació de dos pregoners, ha tingut lloc després del tradicional seguici de Festa Major, organitzat per l’Escola de Sardanes Flor de Neu i que ha transcorregut entre la plaça de Bonaventura Josa i l’Ajuntament.

Com cada any, la dotzena d’entitats de cultura popular i tradicional catalana participants han entrat una a una a la plaça Pere Aguilera, oferint petites actuacions davant les autoritats i la ciutadania. Un cop finalitzat el pregó, s’han complert la tradició del canvi de toia de la geganta Paula i els Castellers de Rubí han aixecat el pilar fins al balcó de l’Ajuntament.

Imatges relacionades

Els Tronats del Tabal (foto: Localpres)
Els Tronats del Tabal (foto: Localpres)
L'Esbart Dansaire de Rubí (foto: Localpres)
L'Esbart Dansaire de Rubí (foto: Localpres)
Els Diables de Rubí (foto: Localpres)
Els Diables de Rubí (foto: Localpres)
L'Escola de Sardanes Flor de Neu, organitzadora del seguici (foto: Localpres)
L'Escola de Sardanes Flor de Neu, organitzadora del seguici (foto: Localpres)
Els petits dels Diables de la Riera (foto: Localpres)
Els petits dels Diables de la Riera (foto: Localpres)
Explosión Rítmica (foto: Localpres)
Explosión Rítmica (foto: Localpres)
Orozco també ha signat al llibre d'honor del consistori (foto: Localpres)
Orozco també ha signat al llibre d'honor del consistori (foto: Localpres)
Bea Ortiz ha signat al llibre d'honor de l'Ajuntament (foto: Localpres)
Bea Ortiz ha signat al llibre d'honor de l'Ajuntament (foto: Localpres)
El moment del pilar (foto: Localpres)
El moment del pilar (foto: Localpres)
La plaça plena (foto: Localpres)
La plaça plena (foto: Localpres)
ple-alc.jpg
ple-alc.jpg
Bea Ortiz, molt aclamada (foto: Localpres)
Bea Ortiz, molt aclamada (foto: Localpres)