Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca la 24a edició del Voluntariat per la Llengua amb una setantena de parelles participants Aprenents i voluntaris podran compartir novament diverses activitats culturals amb el català com a fil conductor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenca la 24a edició del Voluntariat per la Llengua amb una setantena de parelles participants

Aprenents i voluntaris podran compartir novament diverses activitats culturals amb el català com a fil conductor

La Biblioteca Municipal ha acollit la presentació d’aquesta nova edició del Voluntariat per la Llengua (foto: Localpres).
La Biblioteca Municipal ha acollit la presentació d’aquesta nova edició del Voluntariat per la Llengua (foto: Localpres)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquest dilluns l’acte de presentació de la 24a edició del Voluntariat per la Llengua, impulsat pel Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. La trobada, que ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Educació, Marta García, ha reunit bona part de les prop de 70 parelles que ja s’han inscrit al programa.

Durant la presentació, s’ha fet repàs de les activitats que podran dur a terme voluntaris i aprenents en aquesta nova edició, com per exemple una visita guiada a Canal Terrassa, l’assistència a l’obra d’Enric Majó Una vida al teatre, que es representarà al Teatre Municipal La Sala el 7 de maig, o la participació al Club de Lectura Fàcil que condueix Èlia Garcia a la Biblioteca. Es tracta, en tots els casos, de propostes que persegueixen un doble objectiu: d’una banda, afavorir l’ús social del català i, de l’altra, donar a conèixer la ciutat a les persones que fa poc que hi viuen. Per a la regidora d’Educació, Marta García, “aquesta funció cohesionadora és un dels grans èxits del programa. Tot i que aprendre el català és el principal objectiu del Voluntariat, no hi ha dubte que la llengua acaba sent un vehicle per conèixer altres persones i establir amb elles una relació en xarxa”. En aquest sentit, la responsable municipal ha agraït el paper que hi juguen les entitats i establiments col·laboradors, ja que “possibiliten que les trobades entre aprenents i voluntaris siguin més entretingudes”.  

A l’acte d’aquest dilluns, també s’ha fet balanç de l’anterior edició del Voluntariat per la Llengua i s’ha celebrat el tradicional sorteig d’esmorzars i berenars als establiments col·laboradors. A més, l’entitat local Rubí d’Arrel ha presentat als assistents el primer número de L’Esquitx, la revista sobre cultura i territori que ha posat en marxa recentment.

Inscripcions obertes
El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers. El programa, a més, compta amb la col·laboració de cinc entitats locals i de 21 establiments comercials i de restauració que garanteixen que els participants del Voluntariat per la Llengua seran atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.

Els rubinencs i rubinenques interessats a participar a la nova edició del programa s’hi poden inscriure de forma presencial al Servei Local de Català, situat al c. Santa Maria, 17, 2n pis; per telèfon, trucant al 93 697 54 05 (de dilluns a divendres de 10 a 13 h, i de dilluns a dijous de 16 a 18 h); o bé enviant un correu electrònic a l’adreça .

El Voluntariat per la Llengua va iniciar-se a Rubí l’any 2004 i sempre ha gaudit d’un gran èxit de participació. En tot aquest temps, s’han format al voltant de 2.300 parelles lingüístiques.