Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca el curs escolar per a més de 10.500 infants i joves rubinencs L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha desitjat un bon curs a tota la comunitat educativa i ha assegurat que l’ampliació de l’illa de vianants no ha comportat problemes extraordinaris en aquest primer dia de classes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenca el curs escolar per a més de 10.500 infants i joves rubinencs

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha desitjat un bon curs a tota la comunitat educativa i ha assegurat que l’ampliació de l’illa de vianants no ha comportat problemes extraordinaris en aquest primer dia de classes

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, conversant amb la directora de l’EBM La Bruna (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, conversant amb la directora de l’EBM La Bruna (foto: Localpres)

El curs escolar 2017-2018 ha començat aquest dimarts per a més 10.529 alumnes rubinencs d’educació obligatòria, així com per als joves matriculats a batxillerat i cicles formatius de grau mig. La resta d’ensenyaments encetaran les classes abans del 20 de setembre.

7.283 infants cursen estudis d’infantil i primària, dels quals 4.903 ho fan en escoles públiques i 2.380 en centres concertats. Els altres 3.246, amb edats compreses entre els 12 a 16 anys, cursen secundària obligatòria, 2.075 a centres públics i 1.171 a centres concertats.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris ─batxillerat i cicles de formació professional─, l’oferta de places per a batxillerat es manté al voltant de les 700, de les quals prop d’un 80% corresponen a centres públics. Quant a l’oferta d’FP, s’ha vist augmentada en dos Cicles Formatius de Grau Superior al Regina Carmeli, Higiene Bucodental i Comerç Internacional, i un de pioner d’Espais Interactius a l’Escola d’Art i Disseny edRa. Per contra, l’Institut J. V. Foix ha deixat d’impartir el Cicle Formatiu de Grau Mig de branca administrativa, tal com ja va passar l’any passat amb el de Grau Superior.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ ofereixen enguany 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre.

Normalitat en l’inici de les classes
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han viscut l’inici de les classes a l’Escola Bressol Municipal La Bruna, des d’on la màxima responsable municipal ha desitjat a tota la comunitat educativa que “sigui un bon curs, ple d’experiències noves”.

Martínez s’ha referit a les mesures implementades per l’Ajuntament, en col·laboració amb la Policia Local, per facilitar els desplaçaments de les famílies fins als centres educatius situats dins de l’illa de vianants o afectats per la seva ampliació. “No hi ha hagut una situació més complicada del que era normal [...], la situació no ha estat diferent a com era al final del curs passat”, ha assegurat l’alcaldessa. El consistori ha previst itineraris alternatius compatibles amb l’actual illa de vianants que garanteixen l’accés en vehicle privat fins a, com màxim, 25 metres de la porta de les escoles situades dins la zona prioritzada per als vianants, a banda de reforçar la senyalització i la informació adreçada als conductors i conductores.

Canvis als centres educatius
Aquest curs 2017-2018, el Departament d’Ensenyament ha tornat a eliminar, per baixa preinscripció, el grup de P3 de l’Escola Ramon Llull que s’havia recuperat el curs passat. En aquest mateix centre, però, ha obert una altra classe de 2n de primària per fer front al reajustament de la matrícula viva que afecta els cursos intermitjos al conjunt de la ciutat i evitar d’aquesta manera l’augment de ràtios. Pel que a la secundaria obligatòria, en consonància amb la demanda creixent, es manté el grup de 1r d’ESO que s’havia ampliat l’Institut L’Estatut i s’obre un nou grup al Torrent dels Alous.

Des del Consell Escolar Municipal de la nostra ciutat, fa molts anys que es demana de manera unànime una reducció de ràtios per poder mantenir projectes educatius”, ha declarat l’alcaldessa, qui també ha mostrat la seva confiança que l’increment de grups en alguns centres anirà acompanyat dels recursos necessaris.