Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge se celebra la 5a Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sànchez Rico L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, consta d’un recorregut de 41 km i un desnivell acumulat positiu de 2.300 m https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Aquest diumenge se celebra la 5a Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sànchez Rico

L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, consta d’un recorregut de 41 km i un desnivell acumulat positiu de 2.300 m

La travessa es pot realitzar tant caminant com corrent (foto: Centre Excursionista de Rubí).
La travessa es pot realitzar tant caminant com corrent (foto: Centre Excursionista de Rubí)

El Centre Excursionista de Rubí (CER), amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEC), organitza aquest diumenge la 5a Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sànchez Rico. Es tracta d’una activitat no competitiva que enllaça la nostra ciutat amb el cim de Sant Jeroni.

Les persones que realitzin la travessa caminant sortiran diumenge a les 6 h del matí des de la plaça del Doctor Guardiet. En canvi, les que la facin corrent ho faran dues hores més tard, a les 8 h. El recorregut, de 41 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell acumulat positiu, passa per camins i corriols de muntanya, evitant al màxim els trams asfaltats. L’itinerari està senyalitzat aprofitant diferents marques d’altres marxes, tot i que durant el recorregut hi haurà senyals específics de la Travessa RM. És recomanable que els participants es descarreguin i imprimeixin el llibre de ruta i/o el track GPS (wikiloc) amb l’objectiu de seguir correctament el camí establert. 

Els participants tenen l’opció de finalitzar la travessa al Monestir de Montserrat. Per motius de seguretat no es podrà passar d’aquest control en direcció a Sant Jeroni si s'arriba a aquest punt més tard de les 16 h. La tornada des de Montserrat anirà a càrrec de cada esportista, tot i que també s’habilitarà un autobús per a aquells que ho vulguin. Aquest servei té un cost de 10 euros i s’haurà d’haver indicat que es desitja utilitzar-lo en el moment de fer la inscripció.

Durant el recorregut s’establiran quatre punts de suport i avituallament amb begudes i menjar sòlid (fruita, entrepans i coca). Tot i així, es recomana que els participants portin una reserva de líquid i de menjar sòlid per a possibles imprevistos, així com llanterna, calçat adequat per a camins de muntanya, roba d’abric i un telèfon mòbil.

Memorial Pau Sànchez Rico
La Travessa Rubí-Montserrat està dedicada a la memòria de Pau Sànchez, el muntanyenc rubinenc membre del Centre Excursionista de Rubí que va perdre la vida el juny de l’any 2011 mentre ascendia a la Cresta Veterans, a Benasc (Osca), quan s’entrenava per l’expedició que tenia previst fer aquell estiu a la Xina.