Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge, el nou parc de La Serreta s’inaugurarà amb una gran festa familiar Aquest espai, llargament reivindicat pels veïns, és un dels parcs urbans més grans de la ciutat i és el primer que incorpora jocs inclusius de forma integral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest diumenge, el nou parc de La Serreta s’inaugurarà amb una gran festa familiar

Aquest espai, llargament reivindicat pels veïns, és un dels parcs urbans més grans de la ciutat i és el primer que incorpora jocs inclusius de forma integral

El nou parc de La Serreta incorpora àrees de joc innovadores, que fugen dels usos tradicionals dels parcs (foto: Localpres).
El nou parc de La Serreta incorpora àrees de joc innovadores, que fugen dels usos tradicionals dels parcs (foto: Localpres)

El nou parc de La Serreta s’inaugurarà aquest diumenge al matí amb una gran festa participativa. L’Ajuntament de Rubí ha organitzat diverses activitats pensades per a tota la família, especialment pels més petits, que inclouen un espectacle d’acrobàcia i malabars, actuacions d’animació i de hip hop i diverses propostes esportives.

La festa arrencarà a les 10.15 h amb una tabalada a càrrec del grup Explosió Rítmica de la Colla de Diables de Rubí. A les 11 h, la companyia Latte Makiato presentarà STEP, un espectacle que barreja acrobàcies, swing i malabars i on el públic es converteix en el còmplice de la divertida història entre els dos personatges protagonistes.

A les 12 h tindran lloc els parlaments institucionals. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, dirigirà unes paraules als assistents, mentre que membres del Consell dels Infants, que fa uns dies van visitar el parc en primícia, expressaran les idees que van consensuar en el marc d’aquesta visita guiada.

Després dels parlaments, a les 12.15 h, un grup d’alumnes de l’Institut La Serreta oferirà una actuació de hip hop. I finalment, a les 12.30 h s’han organitzat diverses activitats esportives, en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat: bàsquet 3x3, amb la participació del Club Esportiu de Bàsquet Sant Jordi; rocòdrom, amb la implicació de l’Escola Regina Carmeli; activitats a la recta d’atletisme, en col·laboració amb la Unió Atlètica Rubí, i xuts a porteria, amb la participació d’alumnes de futbol sala de l’Institut La Serreta.

El nou parc de La Serreta, un espai llargament reivindicat pels veïns de la zona, té unes característiques que el fan singular: a banda de ser un dels més grans de Rubí, és el primer en incorporar de manera integral un disseny amb multitud de jocs i activitats inclusives. També s’ha cercat la màxima eficiència energètica, la minimització de l’ús de recursos no renovables i el mínim impacte ambiental en la seva construcció i posterior ús i manteniment. Amb aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, l’Ajuntament ha volgut recuperar una zona verda al municipi i reordenar un espai que estava degradat, dotant-lo d’usos lúdics i esportius.

Visita dels avis de la residència Primer de Maig
Si la setmana passada eren els membres del Consell dels Infants els que van visitar les noves instal·lacions del parc abans de la seva inauguració, aquesta setmana ha estat el torn dels usuaris de la residència Primer de Maig.

Un total de cinc àvies i dos avis d’aquest centre han comprovat in situ les característiques d’aquest nou equipament de la ciutat, el seu disseny i construcció, que han valorat molt positivament.