Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte es constituirà el nou Ajuntament de Rubí, en un acte en què es decidirà l’alcaldia de la ciutat Durant el primer Ple del mandat, els 25 regidors electes juraran o prometran complir les obligacions del càrrec https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Aquest dissabte es constituirà el nou Ajuntament de Rubí, en un acte en què es decidirà l’alcaldia de la ciutat

Durant el primer Ple del mandat, els 25 regidors electes juraran o prometran complir les obligacions del càrrec

El Ple de l’Ajuntament de Rubí està format per 25 regidors, que aquest dissabte prendran possessió del càrrec.
El Ple de l’Ajuntament de Rubí està format per 25 regidors, que aquest dissabte prendran possessió del càrrec

El nou Ajuntament de Rubí es constituirà aquest dissabte, 13 de juny, en un acte que tindrà lloc a les 12 h del migdia a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Aquest serà el primer Plenari del mandat, durant el qual prendran possessió del seu càrrec els 25 regidors i regidores escollits per la ciutadania en les eleccions municipals del passat 24 de maig. La sessió també acollirà la votació que ha de permetre la investidura del nou alcalde o alcaldessa de Rubí per al mandat 2015-2019.

Segons els resultats dels comicis, el Ple municipal estarà format per sis regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ─Ana Maria Martínez, Maria Mas, Moisés Rodríguez, Juan López, Marta García i Rafa Güeto─, cinc d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ─Arés Tubau, Xavier Corbera, Joan Puntí, Martí Pujol i Montse Soler─, quatre de Ciutadans (C’s) ─José Abadías, Francisco Javier López Moran, José Manuel Mateo i Ma Dolores Marín─, tres d’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ─Jordi Muntan, Aitor Sánchez i Mireia Gascón─, dos d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) ─Ramon Capolat i Ànnia García─, dos més de Convergència i Unió (CiU) ─Víctor Puig i Sergi García─, dos del Partit Popular (PP) ─Jonatan Cobo i Noelia Borque─ i un de Veïns per Rubí (VR) ─Antonio García─.

Els regidors hauran de jurar o prometre complir fidelment les obligacions del càrrec. Posteriorment, cada llista electoral podrà manifestar si presenten candidat/a a l’alcaldia i, tot seguit, es procedirà a la votació per a nomenar el que serà l’alcalde o alcaldessa de Rubí durant els propers quatre anys.

Els membres de la Mesa d’Edat ─integrada pels dos regidors de major i menor edat, en aquest cas Martí Pujol (ERC) i Víctor Puig (CiU), respectivament─ seran els encarregats de dur a terme l’escrutini de vots. Si algun candidat obté la majoria absoluta ─13 vots─ quedarà proclamat alcalde/alcaldessa. Si no és així, serà proclamat alcalde/alcaldessa el líder de la llista més votada a les eleccions del 24 de maig.

Després que el nou alcalde/alcaldessa juri o prometi complir les obligacions del càrrec, el president de la Mesa d’Edat li lliurarà la vara de comandament i li posarà l’escut d’or a la solapa. Finalment, els nous regidors que hagin entrat per primer cop al Ple rebran l’escut de plata.