Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres entra en vigor la prohibició d’encendre foc en terreny forestal L’Ajuntament de Rubí ha dut a terme diverses actuacions amb l’objectiu de reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest dimecres entra en vigor la prohibició d’encendre foc en terreny forestal

L’Ajuntament de Rubí ha dut a terme diverses actuacions amb l’objectiu de reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions

Fins el 15 d’octubre queda prohibit encendre foc als terrenys forestals sense la corresponent autorització.
Fins el 15 d’octubre queda prohibit encendre foc als terrenys forestals sense la corresponent autorització

A partir d’aquest dimecres, 15 de març, no es permet encendre foc en terrenys forestals sense la corresponent autorització amb l’objectiu de prevenir incendis durant el període de major risc. Aquesta prohibició, que es mantindrà fins al 15 d’octubre, està recollida al Decret 64/1995. Aquesta norma estableix que en els terrenys forestals ─estiguin o no poblats d’espècies arbòries─ i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina sigui la seva finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires o fogons de gas.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

De manera extraordinària, si s’han de realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal, cal demanar autorització al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Prevenció d’incendis
Els darrers anys, el servei de Medi Natural de l’Ajuntament ha intensificat les actuacions per prevenir incendis forestals, paral·leles a les que duen a terme els serveis de Protecció Civil i de Llicències ─aquest últim pel que fa la disciplina urbanística en parcel·les privades no edificades dins d’urbanitzacions─.

En el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, el consistori va executar el projecte d’adequació dels boscos municipals amb l’objectiu de reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions de Can Barceló, Valls de Sant Muç, Ximelis, Can Solà, Castellnou (sector A, B, C i D), Vallès Park i Serrafossà.

Enguany, s’està duent a terme un pla de manteniment de franges forestals i parcel·les privades a les diferents urbanitzacions del municipi.