Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest cap de setmana es posa en marxa la prova pilot d’ampliació de l’illa de vianants als carrers Maximí Fornés i Doctor Turró Amb aquesta mesura, l’Ajuntament dóna resposta a una demanda dels comerciants de la zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aquest cap de setmana es posa en marxa la prova pilot d’ampliació de l’illa de vianants als carrers Maximí Fornés i Doctor Turró

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament dóna resposta a una demanda dels comerciants de la zona

Els caps de setmana, els carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró estaran tallats a la circulació.
Els caps de setmana, els carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró estaran tallats a la circulació

A partir d’aquest dissabte, l’illa de vianants s’ampliarà els caps de setmana als carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró. Així, els vehicles ─excepte els autoritzats─ no podran circular per aquesta zona en el tram comprès entre els carrers Unió i Llobateres. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que en un futur podria estendre’s a tota la setmana, és disminuir el trànsit per aquestes vies per dinamitzar aquest espai a nivell comercial, atenent a la demanda dels comerciants de la zona.

L’Ajuntament ha decidit materialitzar la demanda d’aquest col·lectiu perquè, “d’una banda, encaixa amb la idea d’illa de vianants que tenim l’equip de govern i, de l’altra, perquè pensem que és un revulsiu més pel sector comercial de la ciutat”, assegurava el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, durant la presentació d’aquesta iniciativa davant dels mitjans de comunicació.

Ampliació de l’illa els caps de setmana
En una primera fase, la circulació pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró només quedarà interrompuda entre les 10.30 h i les 22.00 h tant dissabtes com diumenges. En un futur, si aquesta prova pilot funciona adequadament, la intenció de l’equip de govern és que aquesta mesura sigui permanent les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana.

En quedaran exempts els veïns i les persones que disposin d’una plaça d’aparcament en aquesta zona ─inclosos els carrers Riera, Sant Ignasi, Sant Francesc, Sant Joan, Torrijos i Xercavins, que fins ara ja formaven part d’una àrea d’accés restringit a veïns─, així com els vehicles de serveis, de neteja, de la Policia Local i dels Jutjats.

Properament s’instal·larà una càmera a la cruïlla entre els carrers Maximí Fornés i Unió per tal de poder identificar els vehicles autoritzats a circular per aquesta zona. Tot i que la vigilància es durà a terme des d’un primer moment, s’establirà un període de transició per tal que tots els afectats tinguin temps de tramitar l’autorització pertinent. Durant aquest període, aquells vehicles que no compleixin la nova normativa no seran multats, però rebran una notificació avisant-los que han infringit la prohibició de pas.

Paral·lelament, s’està duent a terme una campanya informativa per tal de comunicar a tota la ciutadania aquests canvis. D’una banda, s’ha enviat una carta signada per l’alcaldessa, Ana María Martínez, a tots els veïns afectats, amb l’objectiu que puguin sol·licitar l’autorització corresponent (en el cas que no en disposin) a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). I, de l’altra, diversos informadors explicaran als conductors, comerciants, veïns i persones que disposin d’una plaça d’aparcament a la zona, in situ i durant els propers caps de setmana, la nova ampliació de l’illa de vianants i les rutes alternatives existents: els carrers Cadmo, Sant Josep i Unió.

Pel que fa al transport urbà, les línies L1 i L5 també quedaran afectades per aquesta nova vianització del centre. Els autobusos es desviaran pel c. Cadmo i es dirigiran a l’Escardívol pel c. Joaquim Blume i Gimnàs, seguint pels carrers Riera, Santa Llúcia, Espoz i Mina i Llobateres. Els caps de setmana quedaran anul·lades les parades Ajuntament, Doctor Guardiet i Maximí Fornés i s’habilitarà una nova parada ─Bullidor─ al c. Joaquim Blume, mentre que la parada Sant Joan es desplaçarà uns metres respecte la seva ubicació habitual entre setmana ─els nous emplaçaments no són superiors als 150 metres respecte les parades actuals─.

La vianització del centre es va iniciar l’any 2008 i, des d’aleshores, la zona amb preferència pels vianants ha anat creixent paulatinament i incorporant millores. El juny de l’any 2014 l’illa de vianants va ampliar el seu horari, passant a estar tancada les 24 hores del dia.