Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez visita el 25 de Setembre en el marc del projecte Alcaldia als barris Fins dimecres, l’alcaldessa també es traslladarà a Ca n’Alzamora, Les Torres i Can Vallhonrat per conèixer de primera mà les necessitats dels veïns i veïnes d’aquesta zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez visita el 25 de Setembre en el marc del projecte Alcaldia als barris

Fins dimecres, l’alcaldessa també es traslladarà a Ca n’Alzamora, Les Torres i Can Vallhonrat per conèixer de primera mà les necessitats dels veïns i veïnes d’aquesta zona

Durant el matí d’aquest dilluns, l’alcaldessa ha visitat l’Escola 25 de Setembre i s’ha reunit amb l’entitat veïnal del barri (foto: Localpres).
Durant el matí d’aquest dilluns, l’alcaldessa ha visitat l’Escola 25 de Setembre i s’ha reunit amb l’entitat veïnal del barri (foto: Localpres)

El projecte Alcaldia als barris aterra des d’aquest dilluns i fins dimecres al 25 de Setembre, Les Torres, Can Vallhonrat i Ca n’Alzamora. Es tracta d’una iniciativa amb la qual el consistori vol apropar l’administració als rubinencs per conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds i treballar, conjuntament, per la millora dels diferents barris. Fins ara, Alcaldia als barris ja ha visitat Ca n’Oriol, la Zona Nord, El Pinar i Can Rosés (zona 5), el Centre i la Plana del Castell (zona 4) i la Zona Progrés, Rubí 2000, el Mercat, la Plana de Can Bertran i El Sector Z (zona 3).

Ana María Martínez ha encetat aquesta nova visita d’Alcaldia als barris a l’Escola 25 de Setembre. La direcció del centre ha traslladat a l’alcaldessa la necessitat de millorar la tanca perimetral que envolta el recinte educatiu, així com també d’ampliar les instal·lacions de l’escola, com ara el pati: “Han après a viure amb el pati que tenen, però és cert que els aniria molt bé poder ampliar-lo”. Martínez també ha explicat que la direcció de l’escola li ha fet arribar “demandes vinculades al fet de ser un centre que pràcticament no tanca mai”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que l’Escola 25 de Setembre, a banda de la vida escolar pròpiament dita, també acull casals infantils diaris, casals en època de vacances ─Setmana Santa i estiu─ i, enguany, un altre casal el mes d’agost per a famílies en situacions de dificultat. “És un centre que té molta vida i, per tant, com que s’utilitza molt també es deteriora més que altres escoles que només fan un ús ordinari de les seves instal·lacions”.

Pel que fa al barri, l’alcaldessa ha explicat que “al 25 de Setembre hi ha una associació de veïns molt potent, que treballa moltíssim en pro del barri i de la ciutat, i d’altres entitats que tenen la seva seu social aquí. Però en aquests moments estan totes disperses”. Martínez ha afegit que “quan imagines una xarxa d’equipaments ho fas en base a un centre sobre el qual pivoti l’acció comunitària i és cert que, en aquest sentit, al 25 de Setembre no existeix aquest espai físic. Probablement, tot i que cal esperar a tenir la diagnosi [...], una de les qüestions al voltant de la qual giri aquesta acció comunitària serà la necessitat de tenir un centre cívic o un casal de barri, el model encara està per definir”.

Ana María Martínez també ha parlat d’un dels projectes que els ha plantejat la direcció de l’Escola 25 de Setembre i que ara el consistori ha d’estudiar: l’obertura de la biblioteca escolar al barri. “Tenen una biblioteca molt potent, amb molta obra, i la seva voluntat és que en pugui gaudir tothom: els propis alumnes del centre fora de l’horari escolar, nois i noies de l’Institut Torrent dels Alous ─ampliant la seva dotació amb material de secundària que ara no tenen─ i famílies del barri. És una proposta molt interessant”.

Fil directe amb l’alcaldessa
Durant aquesta nova estada als barris, l’alcaldessa té previst visitar altres centres educatius, passejar pels diferents barris acompanyada per dirigents veïnals, reunir-se amb rubinencs que hagin sol·licitat cita prèvia i entrevistar-se amb diverses entitats. L’objectiu és escolta les demandes i suggeriments de la ciutadania i treballar plegats pel bon funcionament de la ciutat.