Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez rep més d’un centenar de peticions i suggeriments en les primeres jornades d’'Alcaldia als barris' Les propostes de la ciutadania han fet referència principalment a la neteja de la ciutat, la tinença responsable d’animals i la poda d’arbres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez rep més d’un centenar de peticions i suggeriments en les primeres jornades d’'Alcaldia als barris'

Les propostes de la ciutadania han fet referència principalment a la neteja de la ciutat, la tinença responsable d’animals i la poda d’arbres

Durant les reunions amb els diferents col·lectius, l’alcaldessa ha pres nota de totes les propostes plantejades (foto: Lolcalpres).
Durant les reunions amb els diferents col·lectius, l’alcaldessa ha pres nota de totes les propostes plantejades (foto: Lolcalpres)

Els veïns i veïnes de Ca n’Oriol, la Zona Nord, Can Rosés i El Pinar han estat els primers a rebre la visita d’Ana María Martínez en el marc del projecte Alcaldia als barris. Amb aquesta iniciativa, que es va engegar a principis d’octubre, el consistori vol apropar l’administració als rubinencs per conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds i treballar, conjuntament, per la millora dels diferents barris.

Durant els tres dies en què l’alcaldessa s’ha traslladat a aquests quatre barris, Martínez s’ha reunit amb els responsables de diferents escoles bressol municipals i concertades, centres d’educació Primària, l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol, entitats veïnals, la residència Primer de Maig, comerços, entitats esportives i veïns a títol individual.

A les escoles, Ana María Martínez ha pogut parlar tant amb la direcció com amb els treballadors dels centres. L’alcaldessa també ha conversat amb la direcció, una educadora, una resident i una usuària del centre de dia de la residència per a gent gran Primer de Maig. També s’ha desplaçat a les instal·lacions del Club Natació Rubí i del Club Petanca Vallès i ha visitat farmàcies, estancs, perruqueries, bars, ferreteries, fruiteries, sabateries i supermercats d’aquests quatre barris. Paral·lelament, una cinquantena de rubinencs i rubinenques han assistit a les reunions veïnals que s’han convocat durant les visites als barris.

Durant les primeres jornades del projecte Alcaldia als barris, Ana María Martínez ha rebut un total de 108 demandes i suggeriments de millora de carrers i places, de neteja de la ciutat, de millora de la mobilitat, de temes relacionats amb la seguretat, la salut pública, l’educació, la tinença responsable d’animals, la senyalització o la poda d’arbres, entre d’altres.

Un Ajuntament proper a la ciutadania
En el marc del projecte Alcaldia als barris, i un cop al mes, Ana María Martínez trasllada el seu despatx a una zona de la ciutat durant tres dies consecutius. Durant aquestes tres jornades, l’alcaldessa passeja pel barri, manté trobades informals amb els veïns, assisteix a les reunions programades amb els diferents col·lectius ─associacions de veïns, AMPAs, equip directiu dels centres docents, diferents comerços i empreses...─ i s’entrevista amb les persones que hagin sol·licitat visita prèvia.

L’objectiu és escoltar directament els rubinencs, les seves reivindicacions, queixes, propostes i demandes. I és que una de les prioritats del nou equip de govern és acostar la gestió municipal als barris, informant de les diferents campanyes i actuacions previstes i copsant les necessitats dels seus habitants. De les estades als barris sorgeixen diverses propostes que, un cop estudiades i consensuades, comportaran accions que establiran el full de ruta de la millora dels diferents barris.

El despatx de l’alcaldia es desplaçarà dues vegades a l’any, de forma rotatòria, a cadascuna de les sis zones en què s’ha dividit la ciutat. En el marc de la segona visita, l’Ajuntament rendirà comptes de l’estat de gestió de totes aquelles demandes que hagin fet els ciutadans.

L’Ajuntament ha habilitat una adreça de correu electrònic () i ha creat un espai al web municipal per poder recollir les demandes de la ciutadania. També es podran vehicular totes aquestes peticions a través de les entitats de cada barri.

La propera visita en el marc d’Alcaldia als barris serà els dies 2, 3 i 4 de novembre al Centre i la Plana del Castell. 


Imatges relacionades

Diversos centres educatius també han rebut la visita de l'alcaldessa (foto: Localpres)
Diversos centres educatius també han rebut la visita de l'alcaldessa (foto: Localpres)
L'alcaldessa també ha conversat amb veïns de cada barri (foto: Localpres)
L'alcaldessa també ha conversat amb veïns de cada barri (foto: Localpres)
Ana María Martínez ha visitat diversos comerços durant la seva estada als barris de Ca n'Oriol, la Zona Nord, Can Rosés i El Pinar (foto: Localpres)
Ana María Martínez ha visitat diversos comerços durant la seva estada als barris de Ca n'Oriol, la Zona Nord, Can Rosés i El Pinar (foto: Localpres)