Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez presenta el projecte 50/50 d’estalvi energètic a les escoles a l’alcaldessa de Madrid La primera edil rubinenca s’ha desplaçat fins a la capital de l’Estat acompanyada d’alumnes de dos dels centres educatius que participen en aquesta iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez presenta el projecte 50/50 d’estalvi energètic a les escoles a l’alcaldessa de Madrid

La primera edil rubinenca s’ha desplaçat fins a la capital de l’Estat acompanyada d’alumnes de dos dels centres educatius que participen en aquesta iniciativa

Les alcaldesses de Rubí i de Madrid, intercanviant impressions sobre el projecte 50/50 (foto: Localpres).
Les alcaldesses de Rubí i de Madrid, intercanviant impressions sobre el projecte 50/50 (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, tècnics del projecte Rubí Brilla i representants de dos dels centres educatius que participen al projecte 50/50 d’estalvi energètic a les escoles ─25 de Setembre i Montessori─ s’han desplaçat aquest divendres a Madrid per presentar la iniciativa als municipis d’aquesta comunitat autònoma. L’objectiu de la Jornada Proyecto 50/50: Madrid Ahorra Energía ha estat mostrar l’èxit que ha tingut aquest projecte a la ciutat, amb la voluntat que d’altres centres educatius de Madrid el repliquin.

Durant la jornada, l’alcaldessa de Rubí ha parlat de La participació ciutadana en la gestió i l’ús de l’energia i, posteriorment, ha presentat el projecte 50/50 a l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. Ana María Martínez ha assegurat que “el projecte Rubí Brilla està aconseguint ser cada cop més un model a seguir en l’àmbit de l’eficiència energètica, com així ho demostra aquesta visita que hem fet a Madrid, en què molts ajuntaments s’han mostrat interessats en el 50/50”. La primera edil rubinenca també s’ha declarat “molt contenta pel fet que una ciutat com Madrid ens hagi permès presentar-los aquest projecte. Això ens demostra que ja som un referent a tota Espanya”. Martínez, a banda de lliurar una còpia del projecte Rubí Brilla a Carmena, també l’ha obsequiat amb l’escultura Dansaire, obra de Carmen Castillo.

En el marc de la Jornada Proyecto 50/50: Madrid Ahorra Energía, la delegada del Área de Gobierno de Medio Ambiente y Movilidad del Ayuntamiento de Madrid, Inés Sabanés, ha explicat les accions previstes en energia que s’aplicaran en els propers anys, mentre que els alumnes de les escoles de Rubí han detallat les diferents mesures que han aplicat als seus respectius centres, així com l’estalvi aconseguit entre totes les escoles rubinenques. 

Implicació de la comunitat educativa
Amb el projecte 50/50 es pretén sensibilitzar la comunitat educativa sobre l’estalvi energètic i, alhora, que els centres d’ensenyament redueixin el seu consum energètic ─i, de retruc, la despesa que comporta─, així com les emissions contaminants relacionades. En el marc d’aquest projecte, els centres educatius es comprometen a reduir la seva despesa energètica, mentre el consistori retorna la meitat de l’estalvi aconseguit en forma de subvenció directa. L’altra part dels diners, l’Ajuntament els inverteix en projectes d’eficiència energètica amb l’objectiu de seguir augmentant l’estalvi als centres educatius. Durant el curs passat (2014-2015), les escoles de la ciutat van aconseguir un estalvi energètic de 77.425 euros (23,92%). Aquesta xifra és molt superior als 57.369 euros (13%) estalviats el curs 2012-2013, quan es va posar en marxa aquesta iniciativa.

El 50/50 compta amb la participació de 12 escoles públiques de Rubí, que han aconseguit importants reduccions de la seva despesa energètica gràcies a la implementació de diferents mesures. L’èxit d’aquest projecte es fonamenta, sobretot, en l’alta implicació tant dels alumnes com del personal de l’escola. I és que es creen grups de treball formats per representants tant de l’Ajuntament com del centre ─alumnes i professorat, AMPA, personal dels serveis de menjador i de neteja, consergeria, secretaria, etc─. 

Imatges relacionades

Alumnes de les escoles 25 de Setembre i Montessori també s'han desplaçat a Madrid per presentar el projecte (foto: Localpres)
Alumnes de les escoles 25 de Setembre i Montessori també s'han desplaçat a Madrid per presentar el projecte (foto: Localpres)