Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez és investida alcaldessa de Rubí El nou Ajuntament, integrat per regidors i regidores de sis grups polítics, s’ha constituït aquest dissabte en una sessió plenària extraordinària que s’ha celebrat a la Biblioteca Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez és investida alcaldessa de Rubí

El nou Ajuntament, integrat per regidors i regidores de sis grups polítics, s’ha constituït aquest dissabte en una sessió plenària extraordinària que s’ha celebrat a la Biblioteca Municipal

El president de la Mesa d'Edat ha lliurat el bastó de comandament a l'alcaldessa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El president de la Mesa d'Edat ha lliurat el bastó de comandament a l'alcaldessa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Ana María Martínez ha estat investida aquest dissabte alcaldessa de Rubí en una sessió plenària sense sorpreses en què també ha quedat constituïda la nova Corporació per al mandat 2019-2023.

En el seu primer discurs després de la reelecció, Ana María Martínez s’ha compromès a governar per a tota la ciutadania sota els valors de “la justícia social, la igualtat i la solidaritat”. Després d’un mandat que ha qualificat de “difícil”, l’alcaldessa s’ha mostrat convençuda que en aquests propers quatre anys “sabrem buscar allò que ens uneix i apartar allò que ens separa si és en benefici de trobar consensos i projectar la nostra ciutat. […] Reconstruirem ponts de diàleg i consens. És la nostra responsabilitat i no ho defugirem”.

Martínez ha aprofitat per fer balanç d’algunes de les qüestions que han centrat fins ara la seva acció de govern i d’aquelles que seguiran sent prioritàries en el nou mandat, com ara l’eliminació de les torres d’alta tensió, la pacificació de l’avinguda de l’Estatut, la reclamació de la segona estació d’FGC i de l’hospital, o la modernització de la ciutat sota criteris de sostenibilitat i equitat social, entre d’altres. “Espero i desitjo trobar les complicitats necessàries per compartir reptes i iniciar debats tan essencials com la conveniència o no de pertànyer a l’Àrea Metropolitana”, ha avançat. També ha assenyalat com a prioritats del nou govern l’educació, l’esport i la cultura, tot destacant el paper que hi juguen les entitats locals.

Martínez ha conclòs amb un desig: “Que aquell propòsit de fa 4 anys i que encara no hem assolit satisfactòriament, que és sentir-nos part d’una ciutat rebel però amb ganes de progressar, sigui compartit i possible”.

La sessió extraordinària d’aquest dissabte s’ha iniciat amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors electes de major i menor edat, en aquest cas Robert Masalias (ERC) i Annabel Cuesta (PSC), i per la secretària de la Corporació, Marta Cuesta. Com a president d’aquest òrgan, Masalias ha passat a dirigir la sessió, que ha continuat amb la presa de possessió dels diferents edils, que han jurat o promès el càrrec, i la declaració formal de la constitució de l’Ajuntament.

Posteriorment, la secretària ha donat compte de l’inventari municipal dels béns de la Corporació, les existències i els valors dipositats; pas previ a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa. Martínez ha obtingut el suport dels deu regidors i regidores del seu grup, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), mentre que l’altre cap de llista que presentava candidatura, Xavier Corbera, d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), n’ha aconseguit set, també del seu propi partit. La resta de paperetes han estat en blanc.

Un cop resoltes les votacions, el president de la Mesa d’Edat ha proclamat alcaldessa Ana María Martínez i li ha lliurat el bastó de comandament. La primera edil ha assumit llavors la direcció de la sessió i ha cedit la paraula als caps de llista de les diferents formacions.

Betlem Cañizar, de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), ha aprofitat la seva intervenció per fer balanç dels resultats electorals de la seva formació i interpretar en clau crítica la nova configuració d’un Ple “amb més bipartidisme”. La regidora ha avançat que l’AUP no defallirà ni aturarà el seu treball a favor de la “radicalitat democràtica”, i que es plantegen fer “una oposició responsable i positiva, alhora que fiscalitzem l’acció de govern [...]. La política que totes nosaltres fem a la institució hauria de ser una extensió de la política quotidiana que fem totes les persones en les nostres vides”.

El regidor de Veïns per Rubí (VR), Antoni Garcia, ha posat l’accent en els reptes pendents que arrossega la ciutat des de fa molts anys. Entre ells ha situat, per exemple, la regularització de la plantilla municipal, la problemàtica dels abocadors i molt especialment la revisió del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM): “És un repte pendent des de fa 20 anys i som conscients de la necessitat de tenir un POUM adaptat a la realitat. Però perquè sigui un èxit és necessari un ampli consens polític. Treballarem en aquest sentit”.

Roberto Martín, de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), ha centrat les seves primeres paraules com a regidor en la necessitat de trobar consensos durant els propers quatre anys: “Ha de ser el mandat del diàleg, de la mà estesa, del respecte i sobretot de la construcció [...]. Hem de ser capaços de dialogar i treballar pels objectius comuns”. El líder de la formació taronja també s’ha referit als molts reptes que ha d’assumir la ciutat i ha reclamat unitat davant les institucions supramunicipals per poder resoldre moltes d’aquestes qüestions.

La cap de llista d’En Comú Podem (ECP), Ànnia Garcia, ha reconegut que el nou escenari polític no és el que desitjava la seva formació però, tot i així, s’ha conjurat per deixar enrere “un mandat difícil” i apostar pel treball conjunt. “Els gestos són molt importants. Tenim la responsabilitat tots i totes d’afrontar l’esdevenir de la ciutat amb una actitud conciliadora en les formes, respectuosa amb totes les opinions i que sigui sincera amb les voluntats”, ha manifestat, alhora que reivindicava el perfil  “profundament municipalista” del seu grup.

En darrer terme, el representant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Xavier Corbera, ha posat de relleu la política com a eina per millorar el dia a dia de la ciutadania i transformar la societat. El republicà s’ha adreçat als seus companys i companyes de consistori: “La ciutat ens mira, la ciutat ens escolta i la ciutat depèn en gran part de les nostres decisions. Us encoratjo a pensar sempre en el bé públic i no en el personal, i us encoratjo a ser valents”, i ha promès una oposició “contundent però constructiva”.

El ple d’aquest dissabte s’ha celebrat a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. La sessió s’ha pogut seguir en directe en streaming a través dels webs de l’Ajuntament i de Ràdio Rubí, així com d’una pantalla instal·lada el vestíbul de l’equipament.

Un Ple amb sis grups
Fruit de les darreres eleccions municipals, el Ple ha quedat configurat de la següent manera: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ─deu regidors/es─, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ─set regidors/es─, En Comú Podem (ECP) ─tres regidors/es─, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) ─tres regidors/es─, Veïns per Rubí (VR) ─un regidor─ i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ─una regidora. Dels 25 edils que han pres possessió aquest dissabte, 14 ho feien per primer cop. Aquests són els nous regidors i regidores:

 1. Ana María Martínez Martínez (PSC)
 2. Moisés Rodríguez Cantón (PSC)
 3. María Del Carmen Cebrián Ordóñez (PSC)
 4. Rafael Güeto Ortiz (PSC)
 5. Juan López Núñez (PSC)
 6. Yolanda Ferrer Polo (PSC)
 7. Víctor García Correas (PSC)
 8. Annabel Cuesta Fabre (PSC)
 9. Marta Oliva Martín (PSC)
 10. Miguel Ángel Romero Alcalde (PSC)
 11. Xavier Corbera Gaju (ERC)
 12. Montse Soler Pons (ERC)
 13. Xavier Cots Gómez (ERC)
 14. Marta Esparza González (ERC)
 15. Robert Masalias Gómez (ERC)
 16. Sandra Casas Navarro (ERC)
 17. Óscar Arnaiz Moreno (ERC)
 18. Ànnia García Moreno (ECP)
 19. Andrés Medrano Muñoz (ECP)
 20. Pau Navarro Cano (ECP)
 21. Roberto Martín Martín (Cs)
 22. Francisco Javier López Morano (Cs)
 23. Yasmina Sánchez Reina (Cs)
 24. Antoni García Berea (VR)
 25. Betlem Cañizar Bel (AUP)

Imatges relacionades

Els 25 regidors i regidores (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els 25 regidors i regidores (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)